Прикарпатська ОТГ співпрацюватиме з польським Фондом менеджерських ініціатив

Печеніжинська об’єднана територіальна громада реалізовуватиме два проекти у співпраці з Фондом менеджерських ініціатив (м. Люблін, Польща), поінформували на прес-конференції в облдержадміністрації.

Перший проект має назву «Українська адміністрація майбутнього» і передбачає підготовку стратегії розвитку громади до 2020 року. Створення такого документу, як наголосили журналістам, сприятиме партнерству з міжнародними інституціями та дасть надію на отримання європейських грантів. Інший проект «Академія лідерів партиципації», який фінансується Міністерствами закордонних справ Канади і Польщі, матиме на меті організацію навчань молодих лідерів об'єднаної територіальної громади. Окрім того, у рамках цього проекту планують провести дослідження якості життя на основі швейцарської методології, адаптованої до українських реалій, та визначити заходи для її покращення.

«Основою для розвитку Польщі стало те, що 25 років тому ми провели реальну децентралізацію, створили реальне самоврядування, – зазначив на прес-конференції голова правління Фонду менеджерських ініціатив Павел Прокоп (Польща). – Працюючи у Печеніжинській громаді, ми побачили її потенціал, творчих людей, бажання до реалізації складних завдань. Гадаємо, що і у вас все буде добре».

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...