«Для потреб Фонду відновлення громад мобілізують 300 млн доларів», - Олександр Кубраков

 

Фонд відновлення громад є ключовим кроком на шляху до тривалого відновлення та стійкості громад.


Про це у своїй колонці для NV пише Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Реалізацію спільного підходу до відновлення України на рівні громад, який передбачає створення Фонду, напередодні Ukraine Recovery Conference обговорили Віце-прем’єр-міністр та Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

«Його пріоритетами стануть відновлення житла, критичної, соціальної інфраструктури, а також гуманітарне розмінування та підтримка місцевого бізнесу. Для потреб Фонду планується мобілізувати 300 мільйонів доларів протягом наступних 5 років. Початкове стартове фінансування становить 50 мільйонів доларів», - написав Олександр Кубраков.

У статті він також зазначив, що успішне відновлення неможливе без продовження реформи децентралізації.

«Ми розуміємо, що сьогодні багато громад не мають спроможності для того, щоб самостійно впоратися з викликами. Наше завдання — надати всю необхідну інституційну, фінансову та консультаційну підтримку, щоб посилити громади. Для цього уже створюємо регіональну структуру команд підтримки, які допоможуть громадам впоратися з викликами відбудови».

Більше читайте у колонці Олександра Кубракова для NV.

Переглядів: 1739
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: відновлення
Читайте також: