У Вінниці розпочався дводенний семінар для мерів за сприяння Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Сьогодні у Вінниці стартував дводенний семінар для мерів, який впроваджується Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи разом з офісом Ради Європи в Україні. Цей захід є  частиною проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україна» в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. У семінарі беруть участь більше 20 мерів міст з чотирьох областей України. 

Протягом двох днів голови муніципалітетів обмінюватимуться досвідом щодо викликів для органів місцевого самоврядування,стратегічного планування, ефективного залучення мешканців до процесу формування рішень на місцевому рівні та розвитку власного населеного пункту. Семінар зібрав разом мерів Житомирської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей.

Учасники семінару мають можливість обмінятись досвідом не тільки з українськими колегами. В заході беруть участь і європейські партнери, які розповідатимуть про впровадження успішної місцевої політики на прикладі своїх країн.
    
На початку семінару вступне слово було надано Генеральному секретареві Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреасу Кіферу, віце-президенту Конгресу Наталії Романовій та Вінницькому міському голові Сергію Моргунову. До речі, Сергій Моргунов є членом делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад. Кожна країна з 47 її членів має свою делегацію в Конгресі, українська делегація складається з 12 осіб. 

«Ми в Конгресі місцевих і регіональних органів влад пишаємося тим, що можемо організовувати семінари та тренінги для вас – політиків, які взяли на себе відповідальність, які є підзвітними громадянам, що вас обрали. План нашого сьогоднішнього семінару спеціально був розроблений для політиків. Це має бути обмін досвідом поміж рівними людьми, які мають такі самі інтереси. Я думаю, що цей модуль буде для вас дуже корисним. Ви зможете напрацювати нові навички для вашої повсякденної роботи», - зазначив у своєму вітальному слові Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, звертаючись до мерів українських міст. Більше - ТУТ

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької міської ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...