В Роганській громаді встановили нову водонапірну вежу замість пошкодженої росіянами

 

Вежу встановили в селищі Рогань в рамках реалізації проекту «Підтримка відновлення України», і це перша вежа з трьох запланованих. Характеристики вежі дозволяють підтримувати необхідний тиск у мережі водопостачання та забезпечити необхідною кількістю води майже 500 мешканців селища. Під час відключення електроенергії споживачі матимуть певний запас води.


Експерти ГО «ДЕСПРО» забезпечили професійне супроводження усіх етапів виконання робіт - від ідеї до реалізації. В свою чергу, підрядна організація за сприяння КП «Теплові мережі Роганської селищної ради» виконала монтаж та підключення водонапірної вежі до мережі водопостачання.

Під час активної фази бойових дій російські війська цілеспрямовано руйнували критичну інфраструктуру регіону. Від обстрілів протягом 2022 року різну ступінь пошкоджень в Роганській громаді отримали 4 трансформатори, газорозподільча станція та дві котельні, які вже вдалося відновити. У системі водопостачання та водовідведення постраждали 4 водонапірні вежі, каналізаційна насосна станція та частина мереж, які не витримали вибухової хвилі та непритаманної вібрації.

Фахівці ГО «ДЕСПРО» відібрали певні об’єкти, які постраждали від збройної агресії рф та будуть відновлені за рахунок донорського фінансування.


Проект "Підтримка відновлення України" реалізується в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity та SDC та виконання робіт консорціумом, до складу якого входять організації Helvetas, ГО «ДЕСПРО», Skat Consulting Ltd.

Проект реалізується у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування в партнерських громадах Київської, Харківської, Тернопільської та Івано-Франківської областей та включає в себе напрямки відновлення помешкань ушкоджених внаслідок війни, покращення умов життя внутрішньо-переміщених осіб,  забезпечення стабільного доступу до якісного водопостачання та створення просторів для відновлення ушкоджених об’єктів на засадах циркулярної економіки.

Переглядів: 1770
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: історії війни
Читайте також: