Ніжин та Стейт-Коледж готуються підписати Меморандум про співпрацю

Ніжин стане першим містом-партнером для міста Стейт-Колледж (Пенсільванія, США).


Про це повідомляє офіційний сайт Ніжинської міської ради.

«Це унікальне місто. Половина населення міста – це студенти Університету штату Пенсильванія, одного з найбільших ВНЗ країни. Ще влітку 2022 року ми розпочали дружні відносини з Езра Нейнс, мером Стейт-Колледж, прадід якого походив з України. Також за ініціативи громади міста Стейт-Колледж, зокрема активній громадській позиції Svitlana Budzhak-Jones, Ніжин системно підтримувався громадою Стейт-Коледжу останній рік», - йдеться на сайті міської ради.

У налагодженні побратимських відносин  сприяв також Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Підписання меморандуму про співпрацю стане наступним кроком та виведе співпрацю на якісно новий рівень. Освіта, культура, спорт, бізнес, розвиток сільського господарства - ці сфери стануть фокусом співпраці між Ніжином та Стейт-Коледжом.


Нагадаємо, 19-20 квітня в Україні за організації Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України пройшов Міжнародний саміт міст та регіонів, одним із завдань якого стала консолідація міжнародної спільноти місцевих та регіональних влад в підтримці України. Тільки в рамках Саміту було підписано 11 різних документів щодо міжнародного міжмуніципального та міжрегіонального співробітництва. Також в ході Міжнародного саміту міст та регіонів представники місцевого самоврядування України та близько трьох десятків країн світу, а також найвищі посадові особи України в присутності високих представників Конгресу місцевих та регіональних влад, Ради Європи, Європейського комітету регіонів задекларували готовність спільними зусиллями допомагати в розбудові мирного, демократичного та заможного майбутнього, сприяти становленню всеосяжного справедливого та сталого миру в Україні для забезпечення міжнародної безпеки й стабільності всього світу.

Переглядів: 2108
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: