На Волині стартував проєкт, що посилить місцеву продовольчу безпеку
На Волині стартував проєкт, що посилить місцеву продовольчу безпеку

Проєкт допоможе мешканцям Устилузької громади зайнятися розведенням корів та заробляти на продажі молока.


Підписанням Меморандуму між ГО «Центр громадської освіти» та Устилузькою міською громадою на Волині стартував проєкт «Підвищення рівня компетентності жителів Устилузької міської територіальної громади в галузі молочного тваринництва задля забезпечення належного рівня продовольчої безпеки».

Проєкт фінансується Програмою «U-LEAD з Європою» та спрямований на підтримку селян, які утримують чи мають бажання утримувати велику рогату худобу та займатися виробництвом молока.

За словами керівниці проєкту Ольги Іванків, спочатку буде проведено облаштування двох громадських пасовищ площею до 30 га в межах Зорянського старостинського округу громади та підготовка їх до посіву суміші багаторічних трав.

“Ми хочемо облаштувати якісні пасовища, навчити селян сучасних технологій утримання корів та як отримувати добротне молоко. Для цього поєднаємо практичну частину (закуповуємо травосуміші, аналізатори якості молока), з теоретичною: навчання для всіх охочих утримувати корів та мати з цього прибуток, популяризація фермерства та молочних кооперативів і створення навчальних матеріалів, за якими потім будуть вчитися інші” - розповідає вона.

Ще одним результатом стане розробка локального нормативного акту: Положення про створення та управління громадськими пасовищами в межах громади. Узяти участь у проєкті вже зголосилися більше 60 жителів громади, охочих займатися виробництвом молока та вирощуванням великої рогатої худоби.

Як зауважив керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області Анатолій Пархом'юк, проєкт реалізовується в тісній співпраці з Устилузькою громадою.

“В останні роки поголів’я худоби щороку зменшувалося, люди в селах залишалися без належної підтримки, а іноді й без засобів для існування. Цей проєкт допоможе не тільки зберегти і примножити поголів’я худоби, але, головне, навчить, як на цьому заробляти. Ми хочемо повернутися до виховання господаря та до його зацікавленості утримувати худобу й мати з цього зиск”, - наголосив він.

Проміжні результати презентують уже у серпні цього року на обласному форумі «Роль громади у забезпеченні продовольчої безпеки», у якому візьмуть участь представники всіх 54 громад Волині.

Переглядів: 1781
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: продовольча безпека
Читайте також: