Ми відкриваємо новий рівень взаємодії між громадами України та муніципалітетами держав-партнерів, – Президент
Ми відкриваємо новий рівень взаємодії між громадами України та муніципалітетами держав-партнерів, – Президент

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у Міжнародному саміті міст і регіонів, організованому Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України спільно з Міністерством закордонних справ України.


«Цим самітом ми відкриваємо новий рівень взаємодії на майданчику Конгресу. Це взаємодія між нашими громадами, громадами України та громадами інших держав – наших партнерів, тих, хто так само, як і всі українці, цінує найголовніше – свободу й дієве місцеве самоврядування», - сказав Президент.

За його словами, українська система врядування – як і будь-який нормальний європейський устрій – абсолютно протилежна російській моделі.

«Наша сила – в наших людях, у наших громадах, у нашій здатності діяти заради спільної мети, зокрема й децентралізовано, коли це потрібно. А коли ми потребуємо єдності й саме державної дії – це досягається передусім вірою людей в Україну і довірою людей до своєї держави, її захисників і захисниць, одне до одного. Я дуже вдячний більшості наших громад і всім нашим людям», - зазначив Володимир Зеленський.

 

 

Він звернувся до представників міжнародної спільноти і запросив вже зараз будувати прямі зв’язки з Конгресом місцевих та регіональних влад і, відповідно, за допомогою Конгресу – з українськими громадами, щоб якнайшвидше почати спільні дії, спільно будувати й нову систему захисту життя людей.

«Ми бачимо, які стандарти безпеки потрібні сьогодні нашим містам і селам. На нашому прикладі інші країни бачать, які стандарти безпеки потрібні їхнім містечкам, селам, комунікаціям, транспорту, енергетиці, усій інфраструктурі (яка в нас також пройшла випробування цією війною), школам, мережі освіти, щоб за будь-яких обставин гарантувати найголовніше – захист життя... І я запрошую вас брати участь у розвитку нової інфраструктури безпеки в Україні, щоб згодом можна було поширити цю важливу роботу в інших країнах і в інших регіонах. Від бомбосховищ у школах до абсолютно нового стандарту кібербезпеки для всіх систем країни, від нової захищеної інфраструктури в кожній громаді до нової децентралізованої енергосистеми у країні загалом, яку неможливо знищити ракетним терором, що його проти нашої держави застосувала російська федерація», - сказав Президент.

 

 

Президент також зазначив, що Конгрес місцевих та регіональних влад був створений, щоб забезпечити повагу до кожної громади, щоб кожній громаді дати всі інструменти для реалізації своїх інтересів, інтересів суспільства цієї громади, інтересів громад.

«Тут, у Конгресі, до спільної роботи залучені  центральна влада нашої держави – як виконавча влада, так і законодавча. Ми повинні працювати разом, щоб громаді не доводилось шукати рішень по кабінетах у столиці. Тут – усе наше місцеве самоврядування. Щоб нашим громадам було простіше взаємодіяти. І швидше. Тепер додаємо міжнародний компонент», - сказав Володимир Зеленський.

 

 

Як повідомлялося, у Міжнародному саміі міст і регіонів взяли участь понад 250 представників муніципалітетів з понад 50 країн світу, а також голови українських громад, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, очільники областей і районів, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних проектів технічної допомоги.

За результатами Саміту відбулося підписання підсумкової декларації й низки угод про партнерство на муніципальному рівні.

Фото: Офіс Президента України

Переглядів: 2070
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: