Краматорськ та Стемфорд підписали угоду про побратимство

Цими днями стартувала нова програма «Місто-побратим» між містом Стемфорд, штат Коннектикут, і містом Краматорськ Донецької області. Програма, яка здійснюється Ukraine Aid International, спрямована на встановлення міцних відносин між двома містами та надання необхідної допомоги і підтримки мешканцям Краматорська.


У Ukraine Aid International повідомили, що Стемфорд і Краматорськ були визнані містами-побратимами через їхні спільні характеристики як регіонально важливих міст із великою кількістю населення.

«Обидва міста відомі своєю жвавою економікою та мають значний вплив на відповідні регіони. У Краматорську є великий залізничний вокзал, транспортна інфраструктура якого схожа на Стемфорд. На жаль, 8 квітня 2022 року, в перші дні війни, вокзал Краматорська розбомбили, внаслідок чого загинули десятки мирних жителів, які намагалися евакуюватися з міста. Ця трагічна подія підкреслила нагальну потребу в допомозі та підтримці Краматорська, і ми сподіваємося, що ця програма побратимів надасть таку необхідну допомогу постраждалим громадам», - повідомляє сайт Ukraine Aid International.

Угоду про побратимство між Стемфордом і Краматорськом підписали онлайн у четвер, 6 квітня, мер Керолін Сіммонс та начальник міської військової адміністрації Олександр Гончаренко.

Нагадаємо, у грудні минулого року побратимські відносини налагодили місто Лиман Донецької області й місто Вестпорт у штаті Коннектикут, США, а в березні 2023 року – міста Святогріськ та Істон, штат Коннектикут.

Ukraine Aid International за допомогою волонтерського автопарку з понад 25 одиниць організовує доставку гуманітарної допомоги в понад 100 прифронтових та деокупованих населених пунктів.

Переглядів: 2767
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: