Місто Святогірськ та місто Істон стали містами-побратимами

У березні 2023 року стартувала нова програма «Місто-побратим» між Істоном, штат Коннектикут, США та Святогірськом Донецької області. Програма, яка здійснюється через Ukraine Aid International, спрямована на встановлення міцних стосунків між двома містами та надання вкрай необхідної допомоги та підтримки жителям Святогірська, які постраждали від війни.

Про це повідомив мер Істона Девід Бінделгласс.

«Мені дуже приємно розповісти про наше нове місто-побратим — Святогірськ. Хоча передусім ми збиратимемо гроші на потреби міста, ми сподіваємося також надати освітні та культурні можливості. Це можливість підтримати цих неймовірно сміливих людей, які пережили більше, ніж будь-хто з нас міг собі уявити. За звичайних обставин вони, ймовірно, були б дуже схожі на нас, і демонстрація нашої підтримки дуже відповідає тому, ким я вважаю, ми є як місто», — йдеться у повідомленні Девіда Бінделгласса на офіційному сайті міста Істон.

До повномасштабного збройного вторгнення рф на територію України, Святогірськ був туристичним і паломницьким центром Донеччини. Війська рф майже вщент зруйнували Святогірськ.

Нагадаємо, у грудні минулого року побратимські відносини налагодили місто Лиман Донецької області й місто Вестпорт у штаті Коннектикут, США.

Ukraine Aid International за допомогою нашого волонтерського автопарку з понад 25 одиниць організовує доставку гуманітарної допомоги в понад 100 прифронтових та деокупованих населених пунктів.

 

Святогірськ зруйнований військами рф

Переглядів: 2564
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: