Форум міст у Турині: Єврокомісарка запевнила у підтримці ідеї міжмуніципальних партнерств, Італія хоче співпрацювати з Україною
Форум міст у Турині: Єврокомісарка запевнила у підтримці ідеї міжмуніципальних партнерств, Італія хоче співпрацювати з Україною

 

16 березня під час «Форуму міст 2023» у Турині (Італія) українська делегація проекту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine зустрілась з Елізою Ферейрою, комісаркою з питань цілісності і реформ Європейської комісії, яка відповідає за міське врядування і регіональну політику Європейського Союзу. У розмові пані Ферейра висловила цілковиту підтримку команді проекту у налагодженні муніципальних партнерств між громадами України і ЄС.


Під час свого виступу пані Ферейра також згадала українську делегацію і оголосила про початок проекту «Український баухауз», який покликаний допомогти українським громадам у відбудові.

«Європейський союз задекларував, що буде брати участь у відбудові України за найкращими європейськими принципами, які відповідають принципам європейського баухазу. Вже зараз стартує навчальна програма в якій українські муніципалітети можуть більше дізнатись про ці принципи. Крім того, запланована європейська програма «Фенікс», яка передбачає навчання для українських муніципалітетів, а також 7 мільйонів євро на реалізацію спільних проектів між українськими і європейськими муніципалітетами, — розповідає Марта Супрун, менеджерка міжнародної співпраці Cities 4 Cities | United 4 Ukraine. — Українським громадам потрібно стежити за розвитком цих програм, брати участь в європейських мережах і шукати європейських партнерів. Також важливо розвивати спроможність — залучати проектних менеджерів в команду громади».

На форумі українська делегація налагодила контакт з італійськими партнерами, зокрема Асоціацією міст Італії.

«Нам вдалось заручитись підтримкою Асоціації міст Італії, яка висловила готовність стати співорганізатором форуму муніципального партнерства Італія — Україна вже в цьому році. Така підтримка свідчить про одне — все більшу кількість нових партнерств між Україною та Європою», — прокоментувала Світлана Блінова, координаторка проекту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, керівниця міжнародних проектів Інституту міста (Львів).

Вже наступного тижня заплановані робочі зустрічі між проектом Cities 4 Cities | United 4 Ukraine та асоціацією, під час яких сторони обговорять дату і формат такого форуму.


Cities 4 Cities | United 4 Ukraine — партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Сities 4 Cities було засновано містом Зіндельфінген (Німеччина) під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. United 4 Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Стратегічними партнерами ініціативи є Асоціація міст України і Всеукраїнська асоціація ОТГ.

Переглядів: 2560
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: