Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» обговорив питання співпраці з Одеською ОМА

 

Під час візиту до Одеської області Габріель Абрахам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», разом з В’ячеславом Голинським, керівником Одеського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», зустрілися з Максимом Марченком, начальником Одеської обласної військової адміністрації та обговорили актуальні питання співпраці.


На зустрічі, зокрема, йшлося про допомогу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у посиленні спроможності органів місцевого самоврядування Одеської області щодо реагування на надзвичайні ситуації, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також підготовці програм відновлення.

 

 

Максим Марченко, начальник Одеської ОВА, подякував за допомогу, яку в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» надано Одеській області, а також коротко поінформував Габріеля Абрагама щодо безпекової ситуації в регіоні.

«Допомога, яку надає нам USAID «ГОВЕРЛА» як на обласному рівні так і на рівні громад, дозволяє краще долати надзвичайні ситуації та інші виклики, які постали перед нами через російську агресію та повномасштабну війну. В той же час, ми надзвичайно раді можливості спільно з нашими партнерами працювати над проєктами розвитку, які є основою для післявоєнної відбудови», - зазначив Максим Марченко.

Габріель Абрахам, повідомив, що з початком війни Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» активно працює для зміцнення спроможності своїх партнерів реагувати на надзвичайні ситуації, спричинені війною, а також реалізовує розвиткові проєкти в громадах.

«Для посилення спроможності наших партнерів щодо реагування на надзвичайні ситуації, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передав Одещині ряд необхідного обладнання, включаючи екскаватори, генератори, обладнання для благоустрою, захисне спорядження для рятувальників, набори рятувальних гідравлічних інструментів та комп’ютерне обладнання. В той же час стратегії розвитку, комплексні плани просторового розвитку, інвестиційні паспорти громад дозволяють вже зараз планувати післявоєнну відбудову громад. Тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» всіляко підтримує наших партнерів у розробці цих документів та планування відновлення», - сказав Габріель Абрагам.

Сторони домовилися про подальшу активну співпрацю та постійне оновлення переліку потреб, які Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» зможе забезпечити громадам Одеської області.

 

Теги:

міжнародна підтримка

Область:

Одеська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...