В Чернігові перебуває делегація міста Реймс – готується нова угода про побратимство

 

Делегація французького міста Реймс прибула до Чернігова в рамках підготовки угоди про побратимство між двома містами. В рамках кількаденного візиту представники зарубіжного мунціпилітету знайомитимуться з містом, вивчатимуть масштаби руйнувань інфраструктури Чернігова внаслідок широкомасштабного збройного вторгнення росії.


Про це повідомляє офіційний сайт Чернігівської міської ради.

Нагадаємо, у листопаді минулого року представники Чернігова відвідали французький муніципалітет, а вже у грудні депутати Чернігівської міської ради своїм рішенням затвердили наміри встановити побратимські відносини з Реймсом.

Заступник мера Реймса з питань міжнародних та партнерських відносин Дімітрій Уден запевнив, що партнерство стане стратегічним і довгостроковим.

«Партнерство між Черніговом та Реймсом буде підписано і буде продовжуватися в майбутньому, попри ті стражданнями, яких ви зараз зазнаєте, — сказав Дімітрій Уден.

Реймс, який зазнав суттєвих руйнувань під час Першої світової війни, вже проходив шлях післявоєнної відбудови. Як повідомили сьогодні його представники, тепер вони вважають своїм обов'язком зробити свій внесок у відновлення Чернігова, як це свого часу для них зробила європейська спільнота.

За обговореними раніше напрямками співпраці - сміттєпереробка та водоочищення, а також сфери освіти та культури вже ведеться робота. Олександр Ломако, в.о. Чернігівського міського голови висловив сподівання, що в ході візиту французьких колег напрямки співпраці будуть розширені.

«Головний пріоритет для нашої країни — перемога на полі битви. Але українські міста та Україна в цілому вже думають про післявоєнний розвиток і відновлення. Це дуже важливо і це наш обов’язок перед мешканцями. Відповідно, співпраця з містами-партнерами, з Реймсом, для нас є дуже важливою з багатьох питань. В першу чергу, це досвід. Ми вже спілкувалися про залучення інженерів і досвіду Реймса з очистки води і сміттєпереробки. Ми спілкувалися з мером Реймса про співпрацю у сфері громадського транспорту, я просив і проситиму якусь кількість, можливо не нових, але автобусів, які б могли використовуватися у Чернігові. Це співпраця у сфері культури і реабілітація наших дітей, які поїдуть влітку в Реймс. Це співпраця на рівні університетів. Тобто, ми вже маємо певну співпрацю з обміну і розвитку спільних заходів між нашими містами. Головне — це комунікація, досвід і можливість брати участь у спільних проєктах, які будуть подаватися на фінансування до європейських структур», - сказав Олександр Ломако.

Фото: Офіційний веб-портал Чернігівської міської ради

Приєднані зображення:

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Чернігівська область

Громади:

Чернігівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...