Аахен та Реймс побратаються з Черніговом

Чернігівська міська рада своїм рішенням затвердила наміри щодо встановлення партнерства між Черніговом та німецьким містом Аахеном.


Мер Аахена Сібілле Койпен, звертаючись до громади Чернігова, висловила слова підтримки.

«Від усього серця я хочу висловити вам слова підтримки, солідарності та глибокі співчуття від Аахена та його мешканців з приводу того, що ви переживаєте. Між нашими містами багато спільного. Всі ці схожі риси дають нам надію, що в мирні часи ми зможемо розбудувати партнерство в таких сферах, як культура, наука та опіка молоддю. Ми також сподіваємось, що одного дня ми зможемо відвідати наші міста і що ми зможемо разом відсвяткувати перемогу», - сказав Сібілле Койпен.

За їїсловами, Аахен готовий підтримувати і допомагати Чернігову вже сьогодні, змістивши акцент на такі напрямки як енергоефективність, теплогенерація, водопостачання та водовідведення, розбудова інфраструктури та відбудова транспортного сполучення.

«Звісно, такі теми, як освіта, наука, культура не залишаються поза увагою. Ми намагатимемось і в їх межах також обмінюватися досвідом. Для цього будуть створені робочі групи між містами. Ціллю цього обміну буде створення різних зв’язків у таких сферах, як наука та економіка. Ми дуже зацікавлені в довготривалій співпраці між містами і дуже хочемо створити міцну основу для майбутнього регулярного справжнього партнерства, — наголосила мер Аахена.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що наступним кроком стане підписання Угоди про партнерство-солідарність між Черніговом та Аахеном.

«Метою підписання Угоди є початок співробітництва між нашими містами в сферах енергоефективності, теплогенерації, водопостачання та водовідведення, сміттєпереробки, громадського транспорту, розвитку міської інфраструктури, формування громадського простору у Чернігові, враховуючи досвід міста Аахен. А також співробітництво в галузі освіти, культури та подальшого розвитку місцевого самоврядування. Нас дуже цікавить досвід Німеччини в питанні децентралізації, розподілень центральної влади і місцевої і, так само, цікавим буде, як фінансуються делеговані державою повноваження на рівні місцевого самоврядування і багато інших речей, — сказав Владислав Атрошенко.

Чернігівський міський голова подякував Спілці українців в Аахені за сприяння у встановленні партнерства між українським та німецьким містами.

Також Чернігівська міська рада затвердила рішення про наміри щодо встановлення партнерства між Черніговом та французьким містом Реймсом.

Владислав Атрошенко висловив подяку громаді Реймсу та меру міста Арно Робіне за ініціативу встановлення партнерства.

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Чернігівська область

Громади:

Чернігівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...