Кривий Ріг і Дайсбург 21 лютого підпишуть угоду про солідарне партнерство

Широкою політичною більшістю міська рада Дуйсбурга 9 лютого прийняла рішення про солідарне партнерство з українським містом Кривий Ріг.


Про це повідомляє офіційний сайт міста Дайсбург.

«Понад рік люди в Україні переживають нестерпні страждання. Солідарним партнерством ми посилаємо сигнал, що разом стоїмо на боці українського народу. Ми хочемо допомогти криворіжцям», – сказав лорд-мер Зорен Лінк.

На сайті німецького міста повідомляється, що так само, як Дуйсбург, Кривий Ріг є місцем важкої промисловості та водночас дослідницьким і культурним центром регіону. Це великі подібності, які супроводжуватимуть міста у подальшому обміні та допомозі.

21 лютого 2023 року відбудеться онлайн підписання солідарного партнерства.

«Наприкінці жовтня 2022 року Федеральний Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр і Президент України Володимир Зеленський закликали об’єднати міста в мережу. Місто Дуйсбург виконує цей запит у поєднанні з надією, що зможе цілеспрямовано підтримати людей і міську адміністрацію на місці»,- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що того ж дня, 9 лютого, ще одне німецьке місто – Бонн, за підтримки місцевих депутатів, прийняло рішення про налагодження солідарного партнерства з українським містом Херсон.


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

12.02.2023 - 12:54 | Переглядів: 2570
Кривий Ріг і Дайсбург 21 лютого підпишуть угоду про солідарне партнерство

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Криворізька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...