10 лютого – презентація результатів соціологічного дослідження про Київську агломерацію

10 лютого з 11:00 до 12:00 відбудеться онлайн-презентація результатів соціологічного дослідження «Київська агломерація (в контексті широкомасштабного російського вторгнення)», яке проведено на замовлення Ради Європи.


Дослідження є вже другим з тематики Київської агломерації і проводилось Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення Ради Європи у співпраці з Місцевою асоціацією органів місцевого самоврядування «Київська агломерація» наприкінці 2022 року. Презентація пройде в рамках діяльності Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування та стійкості в Україні».

Результати дослідження демонструють, що, порівняно з 2020 роком, з 45% до 95% зросла підтримка ідеї співробітництва Києва та сусідніх громад. При цьому 73% і 67% опитаних відповідно у Києві та інших громадах Київської агломерації вважають, що від такого співробітництва виграють усі.

Дослідження є корисним для аналізу суспільно-політичних настроїв дорослого населення у місті Києві та навколишніх громадах щодо Київської агломерації, формування пріоритетів на майбутнє, розробки та прийняття відповідних політик та управлінських рішень, спрямованих на розбудову та посилення громад.

Окрім традиційних питань у дослідженні окрема увага приділена питанням  функціонування місцевого самоврядування в умовах  широкомасштабного російського вторгнення, стану справ у громадах, міграції населення та внутрішньо переміщених осіб.

Спікери: представники Київського міжнародного інституту соціології, Місцевої асоціації органів місцевого самоврядуванні «Київська агломерація» та Ради Європи.

Трансляція заходу: на Facebook-сторінках Офісу Ради Європи в Україні, Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні», асоціації «Київська агломерація» та порталу «Децентралізація».

Мова заходу: українська.


Соціологічне дослідження проводилось у жовтні-листопаді 2022 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 801 інтерв’ю. З них 401 було проведене в м. Київ, 400 – в інших населених пунктах громад Київської агломерації. Статистична похибка вибірки – 3,9%.

Запрошуємо ознайомитись з попереднім дослідженням з тематики Київської агломерації, яке проводилось у вересні 2020 року.

07.02.2023 - 09:25 | Переглядів: 2517
10 лютого – презентація результатів соціологічного дослідження про Київську агломерацію

Теги:

агломерація анонс

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...