«Українським громадам є чим ділитися», - Бучанський міський голова про міжнародне муніципальне партнерство

Бучанський міський голова, голова Київського регіонального відділення Асоціації міст України Анатолій Федорук цими днями перебуває у Сполучених Штатах Америки з офіційним відрядженням. Під час візиту запланована низка важливих зустрічей, на яких планується обговорити питання відбудови зруйнованого житла та соціальної інфраструктури Бучі та інших громад Київщини.

Про це Анатолій Федорук повідомив у соціальній мережі.

Перша зустріч відбулася з адміністраторкою USAID (Агенція США з міжнародного розвитку) Самантою Павер.

«Говорили про фінансову підтримку країни, потреби Бучі і всієї Київщини у відбудові після окупації. Висловив подяку USAID за роботу в Україні понад 30 років – з перших днів відновлення незалежності – та впровадження реформ, в тому числі й реформи децентралізації, яка стала однією з найуспішніших», - написав Анатолій Федорук.

 

 

Напередодні «Децентралізація» записала інтерв’ю з Бучанським міським головою щодо ролі міжнародного муніципального співробітництва у відбудові громад та їх інтеграції у європейський простір.

«Міжмуніципальне співробітництво зшиває, цементує напрацювання, які були на міжурядовому рівні, вона дає можливість відчути один одного (…) Коли ми говоримо про відбудову, велику відбудову після великої Перемоги, то саме співпраця міжмуніципальна буде гарантом залучення коштів», - сказав в інтерв’ю Анатолій Федорук.

Більше – дивіться у короткому відео, де ми підготували, на наш погляд, найважливіше із сказаного:

 

 

Відеоматеріал створено у співпраці з ГО "ДЕСПРО" за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Київська область

Громади:

Бучанська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...