Як Лубенська та Оржицька громади співпрацюють з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА»

 

Команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідала партнерські Лубенську та Оржицьку громади Полтавської області. Під час зустрічей з керівництвом громад мова йшла про поточну та майбутню співпрацю. Громади також продемонстрували роботу обладнання, переданого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» для реагування на надзвичайні ситуації та якісного надання послуг мешканцям.


Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), повідомив:

«USAID всіляко підтримує громади для збільшення їхньої спроможності реагувати на надзвичайні ситуації та шукати точки економічного зростання навіть у ці складні часи. Місцеве самоврядування вже зараз повинне працювати над кроками післявоєнного відновлення та розвитку. Стратегічне планування, спрямоване на відновлення, сприятиме максимально ефективному використанню всіх наявних ресурсів, а також залученню додаткових. Тож, ми радо допомагатимемо громадам у цьому напрямку на додачу до першочергової кризової допомоги».

Наталія Гнидюк, заступниця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», сказала:

«Ми тісно працюємо з громадами для розробки стратегій розвитку, комплексних планів просторового розвитку, інвестиційних паспортів громад та іншої стратегічних документів, що сприятиме нашим партнерам у пошуку додаткових ресурсів для планування післявоєнної відбудови».

Олег Соболєв, перший заступник Лубенського міського голови подякував USAID за підтримку та зазначив важливість руху вперед навіть у військовий час:

«Незважаючи ні на що, ми докладаємо всіх зусиль для безперебійного надання послуг жителям громади і вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану підтримку у цьому напрямку. У подальших планах громади є розробка стратегії розвитку та інвестиційного паспорту громади. Впевнені, що за підтримки фахівців проєкту спільними зусиллями ми підготуємо якісні документи, які відкриють нові можливості для розвитку Лубенської громади та додаткового залучення інвестицій».

Олена Сидоренко, голова Оржицької громади, зазначила:

«Завдяки співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» Оржицька громада, серед іншого, покращила надання медичних послуг та забезпечує першочергові потреби внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у нашій громаді. Ми раді, що вся підтримка від проєкту є багатоцільовою. Сподіваюся, разом ми напрацюємо ефективні кроки для відновлення та подальшого розвитку нашої громади».

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка

Область:

Полтавська область

Громади:

Лубенська територіальна громада Оржицька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 червня 2024

01 червня 2024

5 червня - оголошення найкращого міста та мера України

5 червня - оголошення найкращого міста та мера...

5 червня у Києві відбудеться Конференція з демократичного врядування, на якій буде оголошено найкраще місто України...

01 червня 2024

Децентралізація: найважливіше за травень

Децентралізація: найважливіше за травень

На початку кожного місяця портал «Децентралізація» підбиває підсумки місяця, що минув. Говоримо про важливі рішення,...

31 травня 2024

Три громади Закарпаття об’єдналися заради здоров’я своїх мешканців

Три громади Закарпаття об’єдналися заради...

Батівська, Косоньська та Великоберезька громади завдяки експертній підтримці U-LEAD офіційно оформили співробітництво...