Вижницька громада отримала від Програми USAID DOBRE електрогідравлічну автовишку

 

Вижницька громада, незважаючи на труднощі воєнного часу, не зупиняється у своєму розвитку. Вона також увійшла в число тих громад, з якими продовжено співпрацю на найближчих три роки з Програмою USAID DOBRE.


Згідно з проведеним у травні 2021 року опитуванням, в якому взяли участь 400 респондентів, щодо якості комунальних послуг у Вижницькій громаді, лише 21% мешканців були задоволені послугою освітлення, натомість 72% вважали її пріоритетною.

Відтак в рамках Програми USAID DOBRE у Вижницькій громаді був розроблений План покращення послуги вуличного освітлення. Він містить орієнтовно 24 заходи на найближчі 5 років: як «тверді» проєкти (оновлення техніки), так і «м’які» – проведення інформаційної роботи з населенням, отримання зворотного зв’язку щодо якості послуги.

План покращення послуги вуличного освітлення був розроблений згідно з методологією Програми USAID DOBRE за участі представників виконкому, старост, комунального підприємства, депутатів та громадськості, а також із залученням експертів. Першочергово громада потребувала придбання автовишки, адже до цього мережу обслуговувала вишка на шасі Газон, 1991 року виробництва. Тому в рамках Програми USAID DOBRE вдалося закупити та поставити в громаду нову електрогідравлічну автовишку висотою 13,7 м на шасі IVECO Daily.

«Програма USAID DOBRE вже протягом 6 років підтримує проєкти, які є найбільш пріоритетними для громад. Ми почули потребу у придбанні автовишки, побачили перспективи її використання та впевнені, що ця техніка забезпечить сталий розвиток послуги освітлення у Вижницькій громаді», – каже Максим Бурдавіцин, виконуючий обов’язки заступника керівника Програми USAID DOBRE.

«Нова машина – мобільна і швидка, відтепер ми зможемо вчасно реагувати на аварійні випадки у Вижницькій громаді, особливо у важкодоступних селах», – розповідає голова громади Олексій Чепіль.

 

 

Раніше у Вижницькій громаді за рахунок місцевого бюджету була встановлена система автоматичного управління вуличним освітленням – це 29 станцій на лініях у 6 селах та місті. На великому екрані видно всю мережу освітлення в громаді, наявність або відсутність потужності, світла, можна ввімкнути або вимкнути освітлення та дистанційно отримати показники лічильників. Попереду – планове проведення реконструкції застарілих мереж освітлення.

«Оскільки нова автовишка споживатиме менше пального та не потребує значних витрат на ремонт, ми плануємо розробити новий доступний тариф на її використання, щоби такого виду послугами могли скористатися приватні садиби та місцевий бізнес», - сказала директор КУП «Комунальник» Людмила Овадюк.

Побачити нову автовишку в роботі місцеві зможуть вже найближчим часом під час прикрашання міської новорічної ялинки.

Теги:

історії війни інфраструктура

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вижницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх зміни - запис вебінару

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

16 травня 2024 року Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему «Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

20 травня 2024

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Інститут старост в умовах війни: законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни: законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Взаємодія місцевого самоврядування та органів державної влади на місцях - експерти проаналізували тенденції

Взаємодія місцевого самоврядування та органів...

Центр соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку при Київській Школі Економіки у партнерстві...