Краснокутська громада працює над створенням житла для переселенців на базі непрацюючої лікарні

Чотириповерхову будівлю – екс-лікарню, яка вже давно не використовується за призначенням, Краснокутська громада перетворює на житло для внутрішньо переміщених осіб.


Проєктно-кошторисна документація щодо облаштування вже майже на фініші, пріоритетно житло надаватиметься лікарям, які планують залишитися та працювати у громаді. Про це Програмі U-LEAD розповіла голова Краснокутської громади Ірина Карабут.

Голова зазначила, що до війни на території громади проживало 26 тисяч людей, а з її початком - до Краснокутської громади прибуло офіційно близько 17 тисяч переселенців, серед ВПО є і лікарі, яких не вистачало у місцевій лікарні:

«До війни наша громада у питанні надання медичних послуг населенню знаходилися на грані катастрофи, прикладом у первинці працювали вже лікарі пенсійного віку. Наразі наша Краснокутська ЦРЛ повністю укомплектована завдяки людям, які приїхали до нас з громад, охоплених війною. Ми працевлаштували 8 спеціалістів, серед яких кардіолог, ендокринолог, травматолог, хірург, сімейні лікарі. Щоб вони не поїхали від нас у майбутньому, ми хочемо надати їм достойне житло та наразі шукаємо підтримку в напрямку фінансування нашої проєктної ідеї», - повідомила пані Карабут.

Також вона зазначила, що за рахунок нових спеціалістів Краснокутська ЦРЛ може претендувати на нові пакети медичних послуг від Національної служби здоров’я України. Відповідні заявки будуть направлені на початку 2023 року. Якщо все вирішиться позитивно, то кранокутчани отримають більше можливостей у лікуванні.

За словами Ірини Карабут, громада отримує значну підтримку від міжнародних партнерів у напрямку забезпечення населення медичними послугами: нове медичне обладнання, медикаменти, засоби для забезпечення безперебійної роботи критичної інфраструктури, зокрема медичних закладів.

Останнє зі згаданих є особливо ктуальним, враховуючи наслідки від обстрілів критично важливої інфраструктури країни ворогом 10-11 жовтня, з якими зіштовхнулись більшість громад країни:

«Майже два дні ми не мали електропостачання, але наша лікарня та амбулаторії, попри дії ворога, все одно працювали. Адже ми маємо у своєму арсеналі генератори, що допомогли підтримати роботу закладів у належному стані. Генератори ми отримали від наших партнерів з Програми «U-LEAD з Європою», за що їм дякуємо», - розповіла голова громади.

28.10.2022 - 09:29 | Переглядів: 3487
Краснокутська громада працює над створенням житла для переселенців на базі непрацюючої лікарні

Теги:

історії війни війна медицина соціальні послуги

Область:

Харківська область

Громади:

Краснокутська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...