Об’єднання шкіл Полтавщини залежить від місцевого самоврядування - А.Пісоцький

У межах децентралізації об’єднання шкіл на Полтавщині буде вирішуватись органами місцевого самоврядування. Про це розповів перший заступник голови ОДА Полтавщини Андрій Пісоцький.

"У межах децентралізації є проблеми, адже самі громади мають вирішувати, чи потрібні їм школи, враховуючи той факт, що в деяких навчальних закладах вчителів більше, ніж учнів. І опалення, і з/п вчителів і інше фінансове навантаження буде на територіальних громадах. Звичайно, ми передбачаємо об’єднання в радіусах 20-30 км, що дозволить налагодити систему тих же шкільних автобусів. Але все ще на стадії формування і багато в чому залежить суто від місцевого самоврядування", - повідомив А.Пісоцький

Посадовець також додав, що доля профтехучилищ в межах бюджету буде наступною: з 42 навчальних закладів, які є на території області, фінансування п’яти буде здійснюватись за рахунок держбюджету, 16 - з обласного і 21 - з бюджетів місцевих громад.

"На Полтавщині є профтехучилища, але відсутнє фінансування, яке було б закладене у бюджет області на 2016 рік. Але 4 лютого були внесені зміни до держбюджету: заклади будуть фінансуватись за кошти освітніх субвенцій, бюджету області та за рахунок місцевих бюджетів. Коштів на це не вистачить, у нас по області на сьогодні дефіцит 300 мільйонів гривень, тому будемо шукати, за рахунок яких програм це компенсувати", - зазначив А.Пісоцький.

Додамо, що зараз освіту в полтавських профтехучилищах здобувають 10 тисяч 767 особи за 20 напрямками господарської діяльності, 138 професіями та 7 спеціальностями за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст. В межах децентралізації ПТУ Полтавської області теж планують об’єднати.

Область:

Полтавська область

Джерело:

УНН

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...