Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передав 40 генераторів партнерам у Львівській області

 

16 червня 2022 року Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передав Львівській обласній військовій адміністрації та 7 громадам-партнеркам на Львівщині 40 генераторів. Обладнання допоможе органам місцевого самоврядування ефективно реагувати на виклики сьогодення та без будь-яких перебоїв надавати послуги населенню, у тому числі внутрішньо переміщеним особам.


«Від минулого року Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» суттєво допомагав Львівщині на шляху до людиноорієнтованої децентралізації та ефективного самоврядування на місцях. Завдяки ньому 10 громад області отримали комп’ютерну техніку. Дуже дякую Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за те, що з початком повномасштабної війни Проєкт переорієнтувався і допомагає Львівській області бути готовою до подолання надзвичайних ситуацій. Ці 40 генераторів будуть корисними на об‘єктах критичної інфраструктури. Також вдячний USAID за підтримку нашої пропозиції в майбутньому надати допомогу у вигляді обладнання, побутової техніки та меблів для комунальних закладів, де проживають вимушені переселенці», – зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Агентство США з міжнародного розвитку USAID підтримує реформу децентрації в Україні від самого початку і за цей час надало допомогу у різних формах місцевому самоврядуванню 125 громад по всій Україні, а також виконавчій владі усіх рівнів на понад $80 млн. доларів. Ми розпочали співпрацю з Львівською областю минулого року в рамках нашого Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», відібравши 10 партнерських громад для більш тісної і глибокої співпраці. Реагуючи на поточну ситуацію та потреби, які змінюються, ми посилили нашу допомогу Львівщині, яка прийняла на себе найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Команда Проєкту активно допомагає області з соціально-економічним розвитком, наданні роз'яснень та практичних порад щодо актуальних законодавчих змін, а також у подоланні викликів пов’язаних з війною. Обладнання, яке ми сьогодні передаємо обласній військовій адміністрації та громадам Львівщини – 40 генераторів – це лише один з наших спільних кроків на шляху до перемоги, а також сталої та безперебійної роботи органів місцевого самоврядування, шкіл, лікарень, центрів надання адміністративних послуг. Також громади отримають вогнегасники, мотопомпи, ліхтарі, Wi-Fi роутери та інші інструменти, які допоможуть їм ефективно реагувати на надзвичайні ситуації», – прокоментував Марат Кюрчевський, керівник проектів з місцевого самоврядування та децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку в Україні.

Найближчим часом ще 100 генераторів будуть доставлені громадам та обласним адміністраціям партнерам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка війна

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024