«Громади сьогодні потребують активізації місцевої економіки, створення робочих місць», - В’ячеслав Негода на Форумі місцевої солідарності: Польща-Україна

Партнерство між польськими ґмінами та українськими громадами має посісти чільне місце у реалізації декларації про міжмуніципальну та міжрегіональну співпрацю, укладену на початку червня між Міністерством фондів та регіональної політики Республіки Польща та Міністерством розвитку громад і територій України.


Таку думку висловив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час Форуму місцевої солідарності: Польща-Україна.

Захід організували програма ULEAD з Європою спільно з Асоціацією польських міст і запросили до участі українські та польські громади, громадські організації та волонтерські рухи, представників місцевих бізнес-спільнот, які підтримували або хотіли б підтримати Україну, а також представників посольств України та Польщі.

Польща є однією із країн ЄС, які найбільше підтримують Україну в час збройного нападу росії на Україну. Польські муніципалітети відправляють гуманітарну допомогу своїм партнерам, надають притулок та намагаються запропонувати найкращі умови проживання людям, які тікають від війни.

«Вчинки Польщі у підтримці України вражають. До прикладу, наприкінці травня я перебував з робочим візитом у Лодзі, у Варшаві, де обговорили з Міністром фондів та регіональної політики Ґжегожем Пудою можливі напрямки міжмуніципальної співпраці двох країн. А вже на початку червня наші відомства підписали відповідну декларацію. Тепер маємо працювати над наповненням її змістом. Українські громади мають різні потреби сьогодні. Гуманітарна підтримка дуже важлива, в тому числі у відбудові, відновленні, модернізації. Однак українські громади потребують співпраці, спрямованої на активізацію місцевої економіки, на створення нових робочих місць. Гуманітарна підтримка не може бути вирішальним джерелом подолання викликів, які мають громади сьогодні», - сказав В’ячеслав Негода.

Збоку українських громад на форумі виступили також Чортківський міський голова Володимир Шматько та Ірпінський міський голова Володимир Маркушин. Вони представили чітке бачення можливих сфер міжмуніципальної співпраці.

Нагадаємо, 9 червня 2022 року відбувся Форум місцевої солідарності: «Словаччинa – Українa», який об’єднав місцеве самоврядування громад двох країн довкола викликів, що виникли в умовах воєнного стану.

14.06.2022 - 12:47 | Переглядів: 3886
«Громади сьогодні потребують активізації місцевої економіки, створення робочих місць», - В’ячеслав Негода на Форумі місцевої солідарності: Польща-Україна

Теги:

міжнародна підтримка В'ячеслав Негода війна

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...