Як в Шегинській громаді приймають переселенців, як працює поліцейський офіцер та чим займаються старости - відеокоментарі

Шегинівська громада на Львівщині одна із перших відчула увесь біль тих, хто втікав від війни. Адже неподалік – піший перехід “Шегині” і кордон із Польщею.

“Холод. Велика кількість людей з діточками змушені були іти з України в Польщу. Напевно, плач тих діточок не забудеться ніколи”, – розповіла Оксана Павуцьо, голова Шегинівської територіальної громади.

Місцеві мешканці зреагували миттєво. Нікого ні про що не треба було просити. Вони самі готували для людей чай та смачні домашні страви.

Два місяці у громаді перебували малюки та вихователі Житомирського будинку дитини. Нещодавно вони повернулися додому. Проте внутрішньо переміщені особи залишаються. Зараз це – близько 1000 осіб. Більше 200 людей проживає у школах.  Із перших днів і дотепер Міжнародна організація World Central Kitchen забезпечує їх триразовим харчуванням. Долучаються також з допомогою освітяни, місцеві підприємці та фермери. До 1 вересня усіх переселять зі шкіл у комфортні альтернативні приміщення. Звісно, допоможуть і з пошуком роботи. Адже громада дружня і в біді не залишить.

Є у громаді і свій суперполіцейський. Але про нього, а також про “зелений клас”, роботу старост, проєкт “З теплиці – до столу”, створення індустріального парку і виконання бюджету – у розмові:

 

 

Теги:

історії війни війна Станіслав Безушко

Область:

Львівська область

Громади:

Шегинівська територіальна громада

Джерело:

ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 липня 2024

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities | United4Ukraine: стартувала реєстрація

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities...

Спроможність та самозарадність муніципалітетів важлива у контексті відновлення та євроінтеграції. У структурах громад...

04 липня 2024

Курненська громада розвиває добровольчий пожежний рух

Курненська громада розвиває добровольчий...

У Курненській громаді добровольчий рух з цивільного захисту набирає обертів. Створено громадську організацію,...

04 липня 2024

За І півріччя до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 208,7 млрд грн (+40,4 млрд грн до 1 півріччя 2023 року)

За І півріччя до загального фонду місцевих...

У І півріччі 2024 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 208,7 млрд грн, що на 40,4 млрд грн більше, ніж...