Проект PROSTO надає кризову підтримку 13 ЦНАП деокупованих громад

 

За зверненням Міністерства цифрової трансформації України Проект PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» спрямував 780 тисяч гривень на кризову підтримку ЦНАП 13 громад Київської, Чернігівської, Житомирської та Сумської областей.

ЦНАП громад, які зазнали значних обстрілів та пережили окупацію, зруйновані або суттєво пошкоджені. У багатьох Центрах знищено та виведено з ладу техніку, через що надавати послуги неможливо. Для оперативного вирішення питання, Проект прийняв рішення про закупівлю техніки, принаймні для мінімального забезпечення доступу мешканців до послуг.

У координації з Міністерством цифрової трансформації сформований перелік громад звільнених областей, які підтвердили пошкодження чи зникнення техніки у ЦНАП чи ВРМ через вторгнення рф.

«Експерти нашої команди зв’язалися з громадами із переліку, наданого Міністерством цифрової трансформації, для більш детального уточнення ситуації, та спільно з місцевим самоврядуванням сформували базові необхідні набори техніки для ЦНАП кожної громади. Ми і надалі продовжимо підтримку місцевого самоврядування та зміцнення їх інституцій», — зазначив Аляксандр Мазуркін, керівник Проекту PROSTO.

До переліку техніки входять комп’ютери з встановленим офісним ПЗ, монітори, багато-функціональні пристрої, фотоапарат для паспортної станції, тощо. У ЦНАП Гостомельської громади за підтримки Проекту буде відремонтована електронна система керування чергою, пошкоджена російськими окупантами.

«Один із пріоритетів Мінцифри зараз — забезпечити в країні безперебійний держсервіс та відновити роботу ЦНАП у деокупованих територіях. Адже сьогодні ЦНАПи не лише допомагають людям оформити підтримку від держави чи необхідні адмінпослуги, а й організовують гуманітарні штаби та допомагають переселенцям», — підкреслила Олеся Цибулько, директорка Директорату системного розвитку адміністративних послуг Мінцифри.

За час повномасштабної військової агресії, ЦНАП набули багатьох не властивих для мирного часу функцій та стали центрами координації та допомоги у громадах.

Теги:

адміністративні послуги війна міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...