“Громади-громадам” – ініціатива з надання адресної підтримки та допомоги селам, селищам та містам

У складний час військової агресії російської федерації проти держави України та українського народу, пропонуємо вам долучитись до спільної благодійної ініціативи “Громади – громадам”.

“Громади – громадам” – ініціатива запроваджена органами місцевого самоврядування для надання адресної підтримки та допомоги селам, селищам та містам жителі та захисники яких найбільше цього потребують.

Територіальні громади західних областей ініціювали надання партнерської адресної гуманітарної підтримки органам місцевого самоврядування тих регіонів, на території яких ідуть бойові дії, прифронтових та тих, де є тимчасово окуповані території. 

Ініціатива зумовлена тим, що завдячуючи громадській підтримці, волонтерському руху, закордонній підтримці та всім небайдужим гуманітарної допомоги надходить дуже багато, але існує проблема з логістикою та  розподілом. Часто допомога не відповідає існуючим запитам та потребам. Військові адміністрації спрямовують гуманітарну допомогу в першу чергу на потреби армії. З огляду на зазначене ми намагаємось налагодити максимально ефективний та оперативний механізм підтримки територіальних громад.

Гуманітарну допомогу від Новоселицької громади (Чернівецька область) вже отримали Борзняньська ТГ (Чернігівська обл.) та Боярська ТГ (Київська обл.). Чортківська ТГ (Тернопільська обл.), Дунаєвецька ТГ (Хмельницька обл.) направили  гуманітарні вантажі до громад Сумської, Київської, Чернігівської та інших областей. 

«Успішні разом!» – гасло Всеукраїнської Асоціації ОТГ, яке набуває особливого символізму в  підтримці та допомозі громад  одна одній в надзвичайно непростий воєнний час!

Ми зібрали запити деяких громад з регіонів, де йдуть бойові дії, прифронтових та контакти відповідальних осіб, які надали нам голови громад. Нажаль в умовах воєнних дій, за наявності проблем з інтернетом та зв’язком не з усіма громадами вдалося зв’язатися, але ми щоденно працюємо над цим. 

Якщо ваша територіальна громада має можливість та бажання доєднатися до ініціативи “Громади – громадам” та готові  надати будь яку допомогу іншим територіальним громадам просимо зв’язатися з нами.

Контакт для зв’язку: Тарас Добрівський, заступник виконавчої директорки Всеукраїнської Асоціації ОТГ, моб.: +38 067 2383131

24.03.2022 - 16:55 | Переглядів: 4081
“Громади-громадам” – ініціатива з надання адресної підтримки та допомоги селам, селищам та містам

Теги:

війна

Джерело:

Асоціація ОТГ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...