Для моніторингу статистичних та адміністративних показників громад створили аналітично-інформаційну систему

 

Мінрегіон за підтримки проектів та програм міжнародної технічної допомоги створив аналітично-інформаційну систему моніторингу статистичних та адміністративних показників територіальних громад, яка дозволятиме центральній та місцевій владі приймати рішення, спираючись на актуальні дані.


Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час Національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього», організованого апаратом Ради національної безпеки і оборони України та Асоціацією малих міст України.

Заступник Міністра нагадав, що система розроблена на виконання рішення РНБО від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021.

На спеціально створеному порталі містяться дані усіх територіальних громад України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь,  Донецької та Луганської областей.

Зараз портал складається з п’яти розділів:

  1. паспорт територіальної громади,
  2. демографія,
  3. інфраструктурний розвиток,
  4. фінансове забезпечення,
  5. послуги та врядування.

На порталі вже містяться 30 показників громад, і поступово їхня кількість збільшиться мінімум вдвічі.

За словами заступника Міністра, система, окрім статистичних даних, міститиме аналітику, висновки та певні пропозиції, якщо такі потрібні будуть для покращення ситуації в тій чи іншій сфері громад чи окремо взятої громади.

«Окрім вже існуючих розділів і показників, будуть додаватися нові. Наприклад: водні, лісові ресурси, надра по кожній громаді і за видом власності. Система міститиме не просто окремі цифри по сферах, а й аналітику, щоб можна було зрозуміти, про що ці цифри говорять. Система також міститиме й рекомендації, які кроки необхідно зробити, щоб покращити ті чи інші показники розвитку громад», - сказав В’ячеслав Негода.

Перейти на інформаційно-аналітичний портал

Фото: Асоціація малих міст України


Дані для аналітично-інформаційну систему моніторингу статистичних та адміністративних показників територіальних громад підготовлено за підтримки Програми" U-LEAD з Європою", проєкту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проектів ОБСЄ в Україні, а також Товариства дослідників України.

Теги:

оцінка ефективності громад електронне врядування В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 липня 2024

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities | United4Ukraine: стартувала реєстрація

Курс з проєктного менеджменту від Cities4Cities...

Спроможність та самозарадність муніципалітетів важлива у контексті відновлення та євроінтеграції. У структурах громад...

04 липня 2024

Курненська громада розвиває добровольчий пожежний рух

Курненська громада розвиває добровольчий...

У Курненській громаді добровольчий рух з цивільного захисту набирає обертів. Створено громадську організацію,...

04 липня 2024

За І півріччя до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 208,7 млрд грн (+40,4 млрд грн до 1 півріччя 2023 року)

За І півріччя до загального фонду місцевих...

У І півріччі 2024 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 208,7 млрд грн, що на 40,4 млрд грн більше, ніж...