Більше 65 тисяч навчань проведено для громад за останні 15 місяців. На які напрямки треба звернути додаткову увагу?

Більше 65 тисяч навчань за 15 місяців провели для територіальних громад проекти міжнародної технічної допомоги, які працюють в сфері реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Мова йде за період жовтень 2020-грудень 2021. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад та територій.


Навчання провели 20 проектів міжнародної технічної допомоги, які охопили всі територіальні громади. В середньому, для кожної громади провели 45 навчань.

Найбільше долучилися до навчань Кoмиш-Зoрянська громада Запорізької області (185 навчань пройшли службовці місцевої ради та виконавчого комітету за звітний період пройшли), Тростянецька громада Сумської області (184 навчання), Пологівська громада Запорізької області (146 навчань), Софіївська громада Дніпропетровської області (144 навчання), Чернігівська громада Запорізької області (136 навчань), Гуляйпільська громада Запорізької області (132 навчання), Авангардівська громада Одеської області (127 навчань), Донецька громада Харківської області (124 навчання), Кілійська громада Одеської області (123 навчання), Покровська громада Дніпропетровської області (122 навчання), Новоукраїнська громада Кіровоградської області (120 навчань).

Є громади, які пройшли всього 6-9 навчань.

«Важливо, що всі новоутворені у 2020 році громади, а таких 581, брали активну участь у навчаннях. Майже 25 тисяч навчань було проведено для службовців органів місцевого самоврядування цих громад. Вкладено багато інтелектуального ресурсу в те, щоб кожна громада мала якісних фахівців у різних сферах, здатних бути ефективними і продуктивними кожен на своїй посаді. Всі громади, де відбулися місцеві вибори, пройшли навчальні курси «Громада з нуля», «Надання послуг і управління інфраструктурою на місцевому рівні» і навчання загальноуправлінського характеру. Більшість громад також пройшли навчання з планування соціально-економічного розвитку і управління місцевим соцекономрозвитком, управління бюджетами і фінансами. На цьому фоні помітно відрізняються кількісні показники з проведення навчань за напрямками «Містобудування та архітектура» - всього 2,9% громад, «Управління земельними ресурсами» - 6,1%, «Просторове планування» - 7,2%, «Комунальні послуги» - 15,5%. Тільки 30% громад пройшли навчання щодо форм залучення громадян до прийняття рішень. Це ті напрямки, на які нам спільно з проектами міжнародної технічної допомоги потрібно звернути увагу. Загалом, відзначу, що, завдячуючи нашим міжнародним партнерам, вкладений величезний інтелектуальний потенціал в українські громади», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Більше інформації – в «Інформаційній системі з проведення навчань для територіальних громад».

16.02.2022 - 14:20 | Переглядів: 3857
Більше 65 тисяч навчань проведено для громад за останні 15 місяців. На які напрямки треба звернути додаткову увагу?

Теги:

навчання міжнародна підтримка В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...