Жодне повноваження місцевого самоврядування неможливо реалізувати без людини, яка буде за нього відповідати

 

Про це під час онлайн-дискусії щодо Законопроєкту «Про службу в органах місцевого самоврядування» сказала Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Вона також підкреслила, що наскрізним елементом, який встановлює законопроєкт №6504 є чітке визначення повноважень між головою, керівником служби в органі місцевого самоврядування та керівником служби персоналу.

«Прозорий конкурс та чітко визначені кваліфікаційні вимоги, кадровий резерв та щорічне оцінювання, а також зрозуміла та гідна система оплати праці – саме ці позиції законопроєкту дозволять створити справді якісну службу органів місцевого самоврядування. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розуміє, що в основі інституційної спроможності громад є люди, тому ми будемо працювати з партнерами, профільним Комітетом ВРУ та Асоціаціями органів місцевого самоврядування, щоб закон було не лише прийнято, але й щоб він впроваджувався на місцевому рівні», - зазначила Наталія Гнидюк.

 

 

Спікерами заходу, який ініціювала Асоціацієя об'єднаних територіальних громад, стали представники Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства розвитку громад та територій України, Національного агентства України з питань державної служби, Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Асоціації об’єднаних територіальних громад та органів місцевого самоврядування.

Як плвідомлялося, зарплати та премії – основне дискусійне питання законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування.

Теги:

служба в ОМС

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024