Матеріали  Держфонду документації із землеустрою та оцінки земель пропонують перевести в електронну форму. Потрібна допомога місцевого самоврядування

Держгеокадастр пропонує органам місцевого самоврядування розглянути можливість забезпечити переведення в електронну форму частини документації Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель. Мова йде про документацію, яка необхідна для повсякденної діяльності органів місцевого самоврядування.

У Держгеокадастрі пояснили, що у зв’язку із оптимізацією структури його територіальних органів, скороченням чисельності працівників та змінами в адміністративно-територіальному устрої України, здійснюється переміщення матеріалів, що включені до місцевих фондів документації із землеустрою та оцінки земель, у центри укрупнених районів. Розглядається також можливість забезпечити централізоване зберігання відповідної документації в обласних центрах та місті Києві.

Однак, виходячи з численних звернень органів місцевого самоврядування щодо необхідності залишити на місцях такі матеріали (для забезпечення можливості якісного надання адміністративних послуг), а також необхідності повсякденного їх використання органами Держгеокадастру, насамперед, державними кадастровими реєстраторами, пропонується перевести матеріали Державного фонду у електронну форму. Це надасть можливість оперативного доступу до таких документів обом сторонам.

Потреба у фінансування переведення матеріалів фонду в електронний вигляд оцінюється Держгеокадастром у 200,57 млн грн. Витрати на переведення в електронний вигляд однієї одиниці документації в середньому становлять 24,46 грн.

Оскільки такі кошти не передбачені державним бюджетом на 2022 рік, Держгеокадастр пропонує органам місцевого розглянути можливість взяти участь у забезпеченні переведення в електронну форму частини документації Державного фонду.

Переліки документації із землеустрою та оцінки земель розміщені на офіційному сайті Держгеокадастру та на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Про зацікавленість у пропозиції органи місцевого самоврядування мають повідомити Держгеокадастр. Контактна особа – Дарія Кононенко, kononenko@land.gov.ua

26.01.2022 - 17:00 | Переглядів: 4081
Матеріали  Держфонду документації із землеустрою та оцінки земель пропонують перевести в електронну форму. Потрібна допомога місцевого самоврядування

Теги:

земля просторове планування

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...

05 липня 2024

Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи

Якісні державні послуги для кожного: шість...

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою передали ще для шести громад...

05 липня 2024

Реформу профільної середньої освіти обговорили громади Миколаївщини

Реформу профільної середньої освіти обговорили...

У Миколаївській області 28 червня відбулося громадське обговорення цілей реформи профільної середньої освіти. З...