Луцьк підхоплює естафету дискусій про новації податкового та бюджетного законодавства

 

14 грудня у Луцьку відбулася друга публічна дискусія «Обговорення новацій податкового та бюджетного законодавства у 2021-2022 рр.», організаторами якої стали Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» та Асоціація міст України. Участь у заході взяли представники Міністерства розвитку громад та територій України, Волинської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради, представники місцевих територіальних громад, а також експерти.

63% - саме стільки українців вважають потрібною децентралізацію в Україні. Про це повідомив учасників дискусії В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України:

«Такі цифри вселяють надію і впевненість, що ми на правильному шляху. Наше міністерство спільно з іншими стейкхолдерами, спираючись у тому числі і на дані незалежних досліджень думки жителів громад, і надалі відпрацьовуватиме усі напрямки реформування місцевого самоврядування (децентралізації), і, впевнений, нам вдасться успішно завершити цю реформу».

Ігор Чуліпа, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації, зазначив, що дискусія сьогодні буде вкрай фаховою, а питання, які ми плануємо обговорити – вагомі та актуальні не тільки для органів місцевого самоврядування, але й для нас як представників виконавчої гілки влади. «Ми також вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за те, що високо оцінили здобутки Волинської області в частині децентралізації та розвитку місцевого самоврядування».

За словами Наталі Гнидюк, заступниці керівника Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», фінансових ресурсів ніколи не буде достатньо для розвитку територіальних громад. Достатньо в тому обсязі, який б хотіли бачити самі громади. А це означає, що потрібно постійно інструменти, які будуть створювати додану вартість на місцях:

«Звичайно добре говорити про кошти, які надходять з державного бюджету через субвенції. І тут Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» разом з Асоціацією міст України можуть стати надійними партнерами для того, щоб врегульовувати певні питання на рівні законодавства, виступати адвокаційним майданчиком - для представлення позиції територіальних громад на національному рівні. Однак ГОВЕРЛА також хотіла б спільно з громадами Волинської області подивитися, як використовуються фінанси, і знайти внутрішні можливості, які наразі є неочевидними та, відповідно, не застосовуються. Адже фінансова спроможність кожної громади – це не тільки про обсяги фінансових ресурсів (власні та з державного бюджету). Це про те, наскільки ефективно громади їх використали всі ресурси».

Теги:

бюджет міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...