«Ми чекаємо на зміни до Конституції, щоб реформа рухалася далі», - міський голова

Децентралізація дала безліч можливостей і це підтверджується нашою роботою з великими інфраструктурними проєктами, яку ми ведемо в тому числі спільно з Євросоюзом. Тому продовження реформи є необхідним. Про це сказав Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова, заступник Голови Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад України під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

 

 

Водночас Житомирський міський голова наголосив на необхідності впровадження механізму забезпечення законності рішень органів місцевого самоврядування.

«Я неодноразово виступав за те, що префекти у системі місцевого самоврядування потрібні. Дуже часто політичні сили розхитують ситуацію в Україні, через що місцеві влади ухвалюють рішення, які не належать до їхньої компетенції. Отже, місцевій владі потрібне контроль. Ми чекаємо на зміни до Конституції, щоб реформа рухалася далі», - сказав Сергій Сухомлин.

Андрій Садовий, Львівський міський голова, Голова Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад України наголосив на важливості працювати разом усім учасникам процесу.

«Я радий, що у нас є розуміння спільної праці. Ми живемо у дуже непередбачуваний час, ми - наче човен, що потрапив до океану. І дуже важливо, щоб він мав стійкість. Коли йшлось про ціну на газ, всі учасники процесу об’єдналися, і спільний результат був задовільним. Я переконаний, що всі рішення щодо реформи мають бути обговорені з Асоціацією міст. Найбільше, що нам потрібно, це вміння працювати разом», - сказав Львівський міський голова.

 

 

Нагадаємо, сьогодні під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що протягом найближчих двох тижнів текст проекту змін до Конституції України в частині децентралізації оприлюднять для обговорення.

Трансляція заходу - ТУТ


 

Нагадаємо, 11-12 листопада 2021 року проходить 6 Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» (далі – Форум). Форум організовано Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрація в Україні».

Теги:

Конституція

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...