Ми підтримуємо необхідність запровадження більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів, - В’ячеслав Негода

Після того, як усі громади в Україні стали рівними у повноваженнях і джерелах ресурсів, питання зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів стало підніматися усе частіше, особливо – невеликими громадами. Для них важливо, щоб принаймні частина цього податку сплачувалася за місцем діяльності організацій, підприємств та їхніх відокремлених підрозділів, а не місцем їхньої реєстрації, бо найчастіше вони зареєстровані у великих містах. Мінрегіон також підтримує необхідність створення більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Про це сказав, заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час дискусії та презентації результатів дослідження «За якими принципами бізнес перераховує до громад ПДФО за своїх працівників», проведеного Київською школою економіки за підтримки Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International).

Він нагадав, що рішенням РНБО, затвердженим Указом Президента від 29 квітня №180, Кабінету Міністрів доручено розробити та подати до Верховної Ради пропозиції щодо зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

«Маємо виконувати це рішення. У Парламенті зареєстровано низку проєктів від народних депутатів на цю тему. При цьому в ході роботи над державним бюджетом на 2022 рік Верховна Рада теоретично усе ще має можливість внести необхідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів», - вважає В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що на кожній зустрічі в регіонах громади також наголошують на необхідності вирішення питання зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з урахуванням місця проживання/реєстрації жителів. Для вирішення цього питання необхідно спочатку створити реєстр жителів в кожній громаді.


Ознайомитися з висновками експертів на цю тему можна у дослідженні "Місце сплати податку на доходи фізичних осіб в Україні – юридична історія та поточна практика" (ЗАВАНТАЖИТИ) та у презентаціях:

  1. Як частки податку на доходи фізичних осіб мають зараховуватися до місцевих бюджетів в Україні. Тоні Левітас (ЗАВАНТАЖИТИ)
  2. Як бізнес сплачує ПДФО до місцевих бюджетів? Дарина Марчак (ЗАВАНТАЖИТИ)
11.10.2021 - 18:38 | Переглядів: 4696
Ми підтримуємо необхідність запровадження більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів, - В’ячеслав Негода

Приєднані файли:

Теги:

бюджет В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...