Розбудова безбар’єрного простору та створення навчально-практичних центрів у закладах освіти - Уряд затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». На її реалізацію в бюджеті на 2021 рік закладено 1 мільярд гривень.


Як зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, кошти в межах відповідної програми підуть на проекти, що спрямовані на підтримку освіти в регіонах.

«Це ініціативи, що пов’язані з формуванням в закладах освіти безбар’єрного простору та організації й забезпечення здорового харчування. Звичайно ж, що тут передбачено капітальні ремонти шкіл, а також оновлення матеріально-технічної бази їдалень освітніх закладів. Наразі у співпраці з облдержадміністраціями та народними депутатами погоджено більше 500 проектів, що покликані покращити умови для належного освітнього процес», — зазначив Глава Уряду.

Крім того, Кабінет Міністрів України затвердив розподіл 150 мільйонів гривень субвенції місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти.

«Це важливий крок, аби зробити їх більш сучасними та конкурентними, а також створити належні умови, аби здобувачі освіти отримували професійні навички прямо під час навчання», — наголосив Прем’єр-міністр.

 

Постанова "Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році"

 

02.09.2021 - 09:51 | Переглядів: 5281
Розбудова безбар’єрного простору та створення навчально-практичних центрів у закладах освіти - Уряд затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам

Теги:

освіта бюджет

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...