Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс засвідчив прогрес впровадження децентралізації в Україні

Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс

 

Сьогодні Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії (відповідальний за «економіку, що працює на людей») Валдіс Домбровскіс та Посол ЄС в Україні Матті Маасікас відвідали Дім децентралізації та обговорили із керівництвом U-LEAD хід децентралізації в Україні, досягнення Програми, а також виклики, що стоять попереду.

 

Матті Маасікас, Посол ЄС в Україні

 

У супроводі Посла ЄС в Україні пана Маасікаса пан Домбровскіс оглянув Дім децентралізації – офіс Програми «U-LEAD з Європою», що підтримується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією з метою сприяння реалізації реформи децентралізації українським урядом. Директор Програми від GIZ Бастіан Файгель та керівник команди Хельґе Арендс представили інформацію про децентралізацію, основні внески U-LEAD з 2016 року та подальші кроки у реалізації Програми.

Віце-президент Єврокомісії дізнався про підтримку, яку U-LEAD надає громадам, особливо в умовах пандемії COVID-19, про співпрацю з Міністерством розвитку громад та територій України та іншими профільними міністерствами, про діяльність Програми на місцевому та регіональному рівнях через регіональні офіси у всіх 24 областях України.

«Внесок ЄС є вагомим для успішної імплементації децентралізації в Україні. Спільно фінансуючись ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією, ми тісно співпрацюємо з усіма українськими державними органами та донорами, які беруть участь у створенні спроможного місцевого самоврядування в Україні», - зазначив Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.

 

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
Default image
Glendal
25.08.2021 - 08:34
This is another public relations effort without really providing the information that supports the progress. The two things that is always pointed to is that the number of local governments has been reduced to approximately 1500 and their is increase in the fiscal resources of the local governments. These are not the real measures of the success of decentralization. The real success has to be measured in the clarity of the functions assigned to the local government units, the proper legal framework that supports the authorities of the local governments, the sustainability and capacity of the local governments to deliver services assigned, and the fiscal capacity of the local government units exclusive of the transfers from the central governments. A proper assessment of these measures would indicate that Ukraine has not performed that well on all of these. But if you are the international donor community that has spent $200 million USD on decentralization in Ukraine, you can hardly talk about the failures and the shortcomings of this investment. This is arguably the most expensive decentralization process ever initiated by any country of international donors. And it is still not completed after 6 years.
Відповісти
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...