Мрійниця, яка допомагає втілити дитячі бажання. Історія гуляйпільської художниці Ганни Кочеткової

 

36-річна гуляйпільчанка Ганна Кочеткова — талановита художниця, вчителька за освітою, волонтерка служби пробації, власниця художньої студії FOX та активна учасниця всіх культурно-мистецьких заходів міста. У вересні 2017 року вона відкрила власний мистецький простір, який нині став осередком творчості й креативності для дітей та молоді.


Моя справа почалася з мрії про місце, де кожен би зміг реалізувати себе. Адже малювання подібне до мрії, а мрії повинні здійснюватися

 

Фоксики завжди поспішають на допомогу

 

Ось вже майже чотири роки повсякденне життя мешканців громади урізноманітнюють та прикрашають дитячі виставки, тематичні майстер-класи та артпроєкти. Завдяки ним Ганна змогла згуртувати навколо себе майбутніх творців.

Вліку 2020 року міська рада запросила арт-фоксиків разом із мешканцями міста розмалювати паркан біля скейт-парку. Мурал створили за дитячими ескізами — він об’єднав у спільній творчості під керівництвом Ганни понад 150 містян.

 

 

— Мене надихають масові проєкти. Тепло на душі й від того, що кожен учасник міських ініціатив, приєднується до нас, бо бажає зробити щось корисне для громади. За роки незалежності, за час, коли Гуляйпільщина стала самостійною громадою, свідомість людей змінилася. Нарешті громадяни почали усвідомлювати, що змінювати нашу сучасність маємо саме ми. Як на мене, це і є найважливішим спільним надбанням за 30 років незалежності України, — розповідає Ганна.

Цього ж року, під час першого кінопоказу просто неба на центральному стадіоні міста, у рамках арт-події Ганна організувала виставку, де представила роботи 47 студійців. Тоді ж студія FOX спільно з молодіжною організацією громади провела майстер-класи для мешканців міста з малювання нетрадиційними матеріалами.

Майже кожен захід, що відбувається у нашому місті, не лишається без тематичного майстер-класу від Ганни Кочеткової. Мешканці з нетерпінням чекають зустрічей із нею.

Окрім цього, студійці неодноразово експонували свої роботи в Гуляйпільському краєзнавчому музеї та школах міста, брали участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, займаючи призові місця.

Наймолодшим вихованцям студії по три рочки. Адже Ганна вважає, що прищеплена рання любов до мистецтва сприяє гармонійному розвитку та творчій реалізації особистості в майбутньому. Знаходять цікавими уроки митчині й дорослі. Найстаршій учасниці стадії уже виповнилося 62 роки.

 

 

Такий ентузіазм та готовність щось безкорисно робити для інших не залишається без уваги як гуляйпільців, так і міської ради. Батьки, залюбки приводять до студії свою малечу, а виконком громади щороку поповнює колекцію досягнень фоксиків новими грамотами й подяками.

Тісна співпраця громади з мешканцями — гарна тенденція, від якої виграють усі

Художниця своїм прикладом заряджає позитивом усіх, хто поруч із нею. Її вихованці такі ж активні живчики, які з радістю беруть участь у житті міста та допомагають реалізовувати будь-яку суспільно важливу справу. А ще змалку усвідомлюють, що великі справи починаються з мрії.


Матеріал підготовлено в рамках спецпроєкту «Творці нових громад». Спецпроєкт створено для інформаційного порталу «Децентралізація» в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який виконується Консорціумом ГО DOCCU та PH Zurich за підтримки Швейцарії, представленої Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC).

 

ЧИТАТИ ІСТОРІЇ З ІНШИХ ГРОМАД

Теги:

творці нових громад

Область:

Запорізька область

Громади:

Гуляйпільська територіальна громада

Джерело:

Гуляйполе.City

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...