Всеукраїнська асоціація громад: 6 основних рішень загальних зборів

Всеукраїнська асоціація громад під час загальних зборів, що відбулися у Києві 19 липня 2021 року, ухвалила низку важливих організаційних рішень.

1. У керівні органи Асоціації відтепер можуть входити депутати місцевих рад, а у складі керівних органів обов’язкове періодичне оновлення (ротація).

2. Новим головою Асоціації став Володимир Кучма, досвідчений очільник однієї з перших добровільно об’єднаних громад – Кіптівської сільської громади (Чернігівщина). Його першим заступником обрали Сергія Замідру, депутата Немішаївської сільської ради (Київщина). Правління також обрало ще трьох заступників – ними стали Людмила Прокопечко, Доброславський селищний голова (Одещина), Олександр Лейбзон, Музиківський сільський голова (Херсонщина), та Володимир Панич, Коблівський сільський голова (Миколаївщина).

З. Асоціація утворюватиме не лише обласні, а й районні відділення, щоб забезпечити своє представництво та постійну взаємодію з виконавчою владою не лише на регіональному, а й на районному рівні.

4. До складу суттєво оновленого Правління обрано 39 лідерів ОМС, рекомендованих зборами обласних відділень, серед яких також є депутати місцевих рад. Ще десять місць у Правлінні будуть заповнені вже найближчим часом – як тільки обласні відділення визначаться щодо узгоджених кандидатур.

5. Виконавчу дирекцію Асоціації очолив Іван Слободяник, який на цій посаді замінив Миколу Поєдинка. За посадою виконавчий директор увійшов до складу Правління – відповідно до Статуту він став заступником голови ВАГ з виконавчої роботи.

Вже найближчим часом виконавчий директор на розгляд Правління подасть нову структуру Виконавчої дирекції. Але вже нині дирекція майже повністю переформатована - діють Департамент регіональної координації та експертна група.

Департамент регіональної координації, роботу якого координує директор з розвитку ВАГ Ігор Абрам’юк, працює у складі чотирьох відділів (Північних, Південних, Східних та Західних регіонів). У структурі кожного з відділів – керівник відділу і регіональні координатори ВАГ у кожному регіоні.

Експертна група, координацію діяльності якої здійснює заступник виконавчого директора Андрій Голдовський, вже розпочала видавати щотижневий дайджест правових подій у сфері місцевого самоврядування. До роботи вже залучено експертів з місцевого економічного розвитку, розвитку сільських територій, інфраструктури, бюджету та фінансів, освіти. У найближчому часі коло експертів та перелік охоплених експертною підтримкою сфер буде суттєво розширюватися.

6. Стратегію Асоціації розроблятимуть через проведення заходів у кожному регіоні за участю лідерів ОМС, національних та місцевих політиків і експертів. Затвердити Стратегі. Планують на наступних загальних зборах Асоціації – у грудні цього року.

04.08.2021 - 16:16 | Переглядів: 4425
Всеукраїнська асоціація громад: 6 основних рішень загальних зборів

Теги:

асоціації ОМС

Джерело:

Всеукраїнська асоціація громад

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...