Опитування щодо обов'язкового переліку послуг для ЦНАП

16 березня команда напрямку з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» провела онлайн-обговорення щодо обов'язкового переліку послуг для ЦНАП (проекту змін до розпорядження КМУ від 16.05.2014 №523).

Як було видно з дискусії, при інтеграції груп послуг у ЦНАП може виникати безліч проблем зі сторони суб’єкта надання послуг (СНАП), що в окремих випадках затягує інтеграцію послуг на роки. Зокрема, дуже гостро стоїть питання з послугами РАЦС та ДЗК, де в різних областях спостерігається різна політика територіальних органів до інтеграції цих послуг у ЦНАП. Тобто, навіть у разі прийняття проекту розпорядження про обов’язковий перелік послуг у ЦНАП, проблеми з їх інтеграцією нікуди не зникнуть, тим більше у місячний термін, як передбачається проектом.

Інтеграція великого масиву послуг у ЦНАП може потребувати і покращення інфраструктури та збільшення штату ЦНАП. Площа ЦНАП, кількість робочих місць, технічне забезпечення значною мірою впливає на перелік адміністративних послуг, які можуть бути інтегровані у ЦНАП. При цьому, далеко не всі ЦНАП за кілька місяців будуть спроможні підготуватися для інтеграції нових груп послуг, особливо тих, що не користуються популярністю серед населення.

Також видно, що потреба в державній підтримці є і на рівні ОМС – колишніх районних центрів, які ще не мають належної спроможності для ефективної інтеграції передбаченого проектом переліку послуг. Крім того, буде потреба в суттєвому покращені електронної взаємодії між ЦНАП і СНАП, що поки не береться до уваги у проекті документа.

Несприйняття викликають і пропозиції проекту щодо інтеграції окремих специфічних груп послуг, наприклад у сфері космічної діяльності, кінематографії та інші. Безумовно інтеграція цих послуг потребуватиме додаткових витрат з боку громади, але чи доцільно це, якщо відповідні послуги не матимуть популярності серед мешканців?

Перелік адміністративних послуг є однією з ключових ознак належного ЦНАП, тому в цьому питанні думка кожного практика дуже важлива. Якщо ви не змогли вчора долучитись до дискусії, просимо вас пройти опитування за посиланням: https://bit.ly/3qKCMhD

17.03.2021 - 15:45 | Переглядів: 4314
Опитування щодо обов'язкового переліку послуг для ЦНАП

Теги:

адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024