Процес децентралізації потребує ретельної підготовки

Такого висновку дійшли учасники «круглого столу» на тему: «Децентралізація – базова реформа взаємовідносин центру і громад. Перші результати на Вінниччині»,який відбувся 24 грудня 2015 року за участю заступника начальника інформаційно – аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Андрія Мислінського, першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Монастирського, голови Жмеринської районної ради Василя Малярчука, заступник голови райдержадміністрації Юрія Колесника, секретаря Жмеринської міської ради Олександра Мацери, керівників територіальних громад, структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатів районної ради.

Виступаючий Андрій Мислінський детально охарактеризував мету,суть та наслідки для територіальних громад проведення реформи місцевого самоврядування. Відзначаючи перспективу для нашої держави стати на шлях успішного розвитку, а для нас, її громадян – відчути себе господарями на своїй землі. Він відмітив, що на сьогоднішній день в Україні існує вже 159 об’єднаних громад, де відбулись вибори та обрано старостів.

Проте, ініціатива об’єднання має йти тільки від самих територіальних громад. Тому, закликав присутніх активно долучитись до обговорення даної теми та висловити свої пропозиції щодо успішного проведення реформи.

Своє бачення проведення децентралізації висловив голова районної ради Василь Малярчук, який вказав на недосконалість законодавства щодо передачі повноважень на місцеві рівні в частині земельних відносин.

Активно до обговорення долучились Браїлівський селищний голова Валерій Резедент, Станіславчицький сільський голова Володимир Перепечай та Людавський сільський голова Роман Пашковський. Вони надали ряд слушних пропозицій щодо змін в податковій сфері, надання адміністративних послуг, обслуговування доріг, ін.., що значно зміцнить спроможність громад самостійно вирішувати всі питання громад. 

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...