Де представникам громад можна дізнаватися про особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування: розклад навчальних програм

В регіонах за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проходять семінари-практикуми «Особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування» для посадових осіб об’єднаних територіальних громад.

Учасники семінарів опановують теорію законодавчого забезпечення усього циклу проходження служби в органах місцевого самоврядування: прийняття, просування по службі, конкурсний відбір, кваліфікаційні вимоги щодо освіти, стаж роботи, спеціалізації претендентів на ту чи іншу посаду, переведення в межах органу місцевого самоврядування, а також з державної служби, підвищення кваліфікації, ведення кадрового діловодства тощо.

Крім того, значна увага на семінарах приділяється практичній роботі. Так, представники органів місцевого самоврядування на конкретних прикладах визначають правильність та відповідність законодавству присвоєння рангів при переведенні спеціалістів з держслужби на службу в органи місцевого самоврядування, розробляють проекти рішень місцевої ради, розпоряджень сільського, селищного чи міського голови з кадрових питань.

Поєднання теоретичних знань та розгляду особливостей їх практичного застосування під час опрацювання відповідних рішень конкретних місцевих рад, актів сільських, селищних, міських голів – найефективніший, на переконання учасників семінару, формат підвищення рівня їх знань та фахової спроможності.

Днями такий семінар-практикум відбувся у Дніпрі

Бажаєте пройти навчання з управління людськими ресурсами та отримати консультативну допомогу фахівців Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»:

04.03.2020 - 11:35 | Переглядів: 6693
Де представникам громад можна дізнаватися про особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування: розклад навчальних програм

Теги:

навчання

Джерело:

Програма Ради Європи "Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні"

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...