До голосування у Верховній Раді готовий законопроект, необхідний для завершення формування спроможних громад і районів

15 січня 2020 року Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №2653 від 20.12.2019 і рекомендував парламенту прийняти його в першому читанні.

Цей проект закону вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади. Крім того, законопроект пропонує до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад, а також подавати до Верховної Ради України проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів.

«Це маленький, але дуже змістовний законопроект, без якого неможливо продовжувати децентралізацію. Реалізація закладених в ньому положень дозволить провести у 2020 році місцеві вибори на новій територіальній основі громад і районів», - прокоментував законопроект Віталій Безгін, народний депутат, голова підкомітету з питань адмінтерустрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Прийняття цього законопроекту дасть можливість Уряду прийняти необхідні рішення по затвердженню адміністративно-територіального устрою на рівні громад і районів. Крім того, він дозволить нам вирішити нагальну сьогодні проблему тих районів, а їх вже біля 30, які повністю покриті об’єднаними громадам. В цих районах функціонують районна адміністрація, районна рада, які фактично не мають повноваження, але мають фінансуватися», - прокоментував В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій.

 

 

15.01.2020 - 16:02 | Переглядів: 21628
До голосування у Верховній Раді готовий законопроект, необхідний для завершення формування спроможних громад і районів

Теги:

Віталій Безгін В'ячеслав Негода створення спроможних громад район

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
Profilepic
Наталия Зинкевич
16.01.2020 - 12:16
В змінах до статті 1 Закону "Про місцеве самоврядування" вилучено слово "об'єднана" в той час, як у визначенні старостинського округу це слово залишилось (??)
Відповісти
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...