У Часовоярській громаді відкрили сучасний ЦНАП

10 вересня у місті Часів Яр, Донецької області, відкрився належний Центр надання адміністративних послуг. У Часовоярському ЦНАП надається більше 100 послуг, включно з найнеобхіднішими для мешканців. Вперше з 2012 року у Часовому Ярі будуть надаватись паспортні послуги, включно з видачею закордонних паспортів. 

Капітальний ремонт приміщення та оснащення ЦНАП необхідним обладнанням здійснено у рамках Державного фонду реконструкції та розвитку. Інституційну допомогу у створенні Центру та електронну систему документообігу «Вулик» надала Програма «U-LEAD з Європою». В ЦНАП обладнано 13 робочих місць, а всі працівники завершили навчання по підвищенню кваліфікації, розроблене українськими, шведськими та естонськими експертами Програми.

«Надання якісних адміністративних послуг у комфортних умовах – це один з критеріїв успіху реформи децентралізації. Ми дуже раді, що у Часовоярській громаді за підтримки Державного фонду регіонального розвитку та міжнародних донорів з’явився належний ЦНАП і тепер мешканці можуть отримувати послуги якісно та без корупційних ризиків. Наша спільна місія – зробити так, щоби послуги, які надає держава, були доступними для кожного громадянина України», - зазначив заступник міністра Мінрегіону Лев Парцхаладзе.

Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» ЦНАП інтегрував широкий перелік сервісів, включно з соціальними та пенсійними послугами, земельними послугами, послугами місцевого значення, реєстрацією місця проживання, бізнесу та нерухомості тощо. Невдовзі у ЦНАП будуть видавати закордонні паспорти, гроші на це виділила міська рада.

Юлія Івахніна, керівник команди в Україні, напрям з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»:«Вітаємо громаду з відкриттям належного ЦНАП. Ми вдячні місцевій владі за ефективне партнерство та розуміння кінцевої мети створення належної системи адмінпослуг – зручність та комфорт для мешканців. Синергія зусиль місцевої, центральної влади та міжнародної програми допомоги знову довела свою ефективність. Сподіваємось, що Часовоярський ЦНАП стане осередком європейських цінностей та позитивних змін у громаді».

Сергій Чаус, виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Часовоярівської громади: «Ми дуже раді, що у нашій громаді відкрився належний ЦНАП та дякуємо партнерам за підтримку. Тепер наші мешканці будуть отримувати найнеобхідніші послуги у комфортних умовах, швидко та якісно».

Нагадаємо, що в рамках Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» буде створено та модернізовано до 600 ЦНАП в громадах України до кінця 2020 року.

11.09.2019 - 09:41 | Переглядів: 10198

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Донецька область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...