Зміцнювати систему міжбюджетних відносин необхідно паралельно з наданням повноважень і посиленням відповідальності місцевої влади, - Сергій Шаршов

заступник директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій ШаршовЗаконопроекти, які покликані врегулювати бюджетні правовідносини в країні і зміцнити матеріальну основу місцевого самоврядування, мають прийматися паралельно з наданням повноважень і посиленням відповідальності місцевої влади. Про це сказав заступник директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов під час круглого столу «Перспективи та завдання бюджетної децентралізації в Україні». Захід організований ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» спільно з Фундацією «Відкритий діалог».

Він нагадав, що робочою групою при Мінрегіоні підготовлено проекти законів щодо бюджетної децентралізації, які передбачають внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України. Ці законопроекти у вересні були схвалені Урядом. Вони цілком відповідають завданням Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів у квітні цього року. 

«Прийняття Верховною Радою цих законів до кінця року, дасть можливість вже у наступному році збільшити ресурси місцевих бюджетів, стане стимулом до залучення додаткових надходжень, у тому числі – іноземних інвестицій. За умови прийняття відповідних змін до Бюджетного та Податкового кодексів, громади отримають повноваження і ресурси, а отже і можливості, яких вони ніколи не мали», - сказав Сергій Шаршов. 

З пропозиціями робочої групи при Мінрегіоні щодо удосконалення проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо бюджетної децентралізації)» (реєстр. № 4435а) та до Податкового кодексу України (в частині зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування) можна ознайомитися ТУТ.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...