У Покровській громаді з’явилася перша «Бібліоняня» - новий сервіс при дитячій бібліотеці для малечі та їх батьків

Комунальний заклад культури «Покровська бібліотека" взяв участь у конкурсі проектів «Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що здійснюється Партнерством “Кожній дитині” за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» за фінансування Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії,Німеччини, Польщі та Швеції.

Мета проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг.

Проект передбачає створення в Покровській дитячій бібліотеці культурно-дозвілевого простору для проведення змістовного дозвілля та творчого розвитку дітей, зокрема - надання підтримки мамам для нетривалого перебування дітей віком від 4 до 6 років в комфортному та безпечному середовищі; допомогу учням у підготовці домашніх завдань, роботу клубу  мам, проведення занять з арт-терапії, тощо.

Необхідно відмітити, що Покровська дитяча бібліотека має всі можливості для задоволення потреб юних читачів: зручне приміщення, де недавно за рахунок коштів громади проведено косметичний ремонт, понад 10 тисяч примірників книжкового фонду, цікаві періодичні видання, комп’ютери з доступом до інтернету.

Бібліотечні працівники ведуть постійний пошук нових форм бібліотечної роботи і за допомогою цього проекту, зокрема впровадження нової послуги БібліоНяні, плануємо залучити до бібліотеки більше як дітей, так і їх батьків.

За рахунок гранту бібліотека отримала іграшки та розвиваючі ігри, книги-розмальовки та книги-іграшки, матеріали для малювання, ліплення тощо. Наймолодші користувачі та їх батьки  уже оцінили ігрову зону бібліотеки, де діти з користю проводять свій вільний час, творчо та інтелектуально розвиваючись.

На дружню розмову та чашку чаю до бібліотеки були запрошені  мами, які виховують 3-х і більше дітей. В ході спілкування, за ініціативи працівників бібліотеки, завідувача сектору у справах дітей виконкому Покровської селищної ради Ірини Олексіївни Андрєєвої   та підтримки самих мам, було створено клуб  мам при Покровській дитячій бібліотеці. Головою клубу  обрано Олену Володимирівну Бережну. В планах Покровської БібліоНяні багато цікавих заходів та зустрічей. 

09.07.2019 - 12:20 | Переглядів: 10597
У Покровській громаді з’явилася перша «Бібліоняня» - новий сервіс при дитячій бібліотеці для малечі та їх батьків

Теги:

культура молодь

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Покровська селищна об’єднана територіальна громада Покровська територіальна громада

Джерело:

Сайт Покровської ОТГ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

10 вересня 2024

Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine

Українські громади можуть долучитися до Місії...

Асоціація міст України спільно з партнерами оголошують конкурсний відбір для українських громад на участь у проєкті...

10 вересня 2024

Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік

Моніторинг стану системи паспортизації...

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підготував моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад-партнерок за 2024...

10 вересня 2024

Алгона і Костопіль стали партнерами

Алгона і Костопіль стали партнерами

7 вересня 2024 року міста Алгона, штат Вашингтон, США, та Костопіль, Рівненська область, Україна, розпочали нову...

10 вересня 2024

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада запустила унікальний рекреаційно-економічний проєкт

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада...

Наприкінці серпня у Золочівській громаді, що на Львівщині, відкрили «Стежки здоров’я Золочівщини» – 30 кілометрів...