У Закарпатській області з’явився проект Перспективного плану формування територій громад

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило проект Перспективного плану створення спроможних об’єднаних територіальних громад Закарпатської області та надіслало його на ознайомлення до Закарпатської облдержадміністрації. Про це повідомили  в Закарпатському Центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Проектом перспективного плану пропонується створити на Закарпатті 40 громад з урахуванням існуючих.

Так, в Ужгородському районі передбачено, окрім існуючої Баранинської, створення ще трьох ОТГ – Ужгородської, Чопської та Середнянської. На Перечинщині окрім існуючої Перечинської в проекті зазначена ще одна ОТГ – Порошківська. Три ОТГ передбачено створити у Великоберезнянському районі – Великоберезнянська, Костринська і Ставненська.

Чотири ОТГ передбачені в Мукачівському районі. Окрім громади з центром в Мукачеві тут планують створити також Ракошинську, Чинадіївську та Великолучківську. Окрім існуючої Полянської у Свалявському районі запланована ще одна ОТГ – із центром у Сваляві. Так само дві ОТГ передбачені у Воловецькому районі – Воловецька і Жденієвська, три ОТГ – Міжгірська, Пилипецька та Колочавська – в Міжгірському районі.

В Берегівському районі - дві ОТГ – Берегівська та Батівська, у Виноградівському – Виноградівська, Королевська та Пийтерфолвівська. В Іршавському районі наразі діє одна ОТГ – з центром в Іршаві. Окрім неї в проекті Перспективного плану вказані також Сілецька, Білківська та Довжанська. Так само чотири ОТГ передбачені і в Хустському районі – Вишківська, Драгівська, Горінчівська та Хустська.

В Тячівському районі наразі існують дві ОТГ – Тячівська та Вільховецька. Окрім них в межах району планується також створення Солотвинської, Дубівської та Усть-Чорнянської громад. І в Рахівському районі проект перспективного плану передбачає створення Ясінянської, Великобичківської та Рахівської об’єднаних територіальних громад.

Іван Дем’янчук, директор Закарпатського ЦРМС, створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону пояснив, що  проект Перспективного плану створення спроможних ОТГ в Закарпатській області є лише пропозицією. Розглядати та приймати план, як і раніше, повинна Закарпатська обласна рада. Однак, оскільки Закарпатська облдержадміністрація, так і не подала на розгляд облради власний проект плану, Мінрегіон прийшов на допомогу області.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс в ефірі телеканалу «UA: Закарпаття» запевнив, що депутати розглянуть проект Перспективного плану Закарпатської області як тільки він буде поданий на розгляд ради. Крім того, він спрогнозував, що обранці план, швидше за все, підтримають.   

Теги:

план

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...