Чимало інвесторів впроваджують унікальні проекти в територіальних громадах – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що головна мета децентралізації  розвиток об’єднаних територіальних громад і формування в них «нових точок зростання» як за рахунок бюджетних, так і за рахунок приватних коштів інвесторів. Багато проектів вже реалізуються.

«Зробити це маємо не згори, показуючи у Києві населений пункт на мапі. Стратегічна мета децентралізації – зробити регіони активними економічними гравцями, дати самим регіонам створити нові точки зростання», - сказав Глава держави під час виступу на Раді регіонального розвитку Запорізької області.

За його словами, сьогодні кожен міський або сільський, селищний голова створюють свій інвестиційний клімат. «Боряться з гроші, бо ці гроші залишаться громаді. Мені дуже приємно, що за останні п’ять років ми повернули до життя деякі території, де час зупинився ніби ще у дев’яностих. І тепер мусимо синхронізувати цей час із європейським, вийти на європейські стандарти життя», - сказав він.

«В регіонах є критична маса потрібних для економічного вибуху ініціативних людей, в регіонах є бажання людей отримані від децентралізації можливості реалізувати. Моє послання вам – друзі, дійте. Ви маєте тверду підтримку Президента. Рухайте Запоріжжя і всю Україну вперед», - додав Петро Порошенко.

Він висловив думку, що державні інвестиції у цьому напрямку були і є «сигналом інвесторам». «Це просто привертання уваги, а левова частина інвестицій має бути приватними і муніципальними. Далі, після нас, настає черга приватного інвестора і чимало їх вже впроваджують унікальні проекти на рівні більшості об’єднаних територіальних громад», - констатував Президент.

«Але, друзі мої, інвестор не просто так інвестує – він хоче бачити на власні очі перспективи території. З одного боку – держава дає перспективи, з іншого боку –місцева влада, з третього боку – люди. І тому ми розпочали принципову і колосальну роботу із формування планів перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки», - сказав Глава держави. Він зазначив, що йдеться про формування переліку у кожному регіоні стратегічних інфраструктурних проектів, що сформовані на основі запиту громад і підтримані громадами.

«Там враховані інтереси дітей, молоді, дуже важливо – людей із обмеженими можливостями», - підкреслив Петро Порошенко.

«А головне – ми знайшли захищені механізми фінансування. Кожен підтверджений проект у найближчі роки гарантовано отримає часткове або повне бюджетне фінансування. Це – позитивні інвестиційні маркери для інвесторів, які досі не визначили свої пріоритети і вагаються ще в оцінках перспектив України. Дехто вагається, а дехто вже йде і напряму інвестує», - резюмував Глава держави.

Президент також повідомив, що за його дорученням голови ОДА, у тому числі і Запорізької області, подали низку проектів, реалізацію яких планує підтримати Євросоюз. «Стосується це і будівництва доріг, будівництва інфраструктурних проектів, допомоги переселенцям і інших напрямків, які мінімізують наслідки російської агресії», - зазначив він.

28.02.2019 - 13:25 | Переглядів: 5255
Чимало інвесторів впроваджують унікальні проекти в територіальних громадах  – Президент

Теги:

Петро Порошенко

Джерело:

Адміністрація Президента України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...