Анонс! 30 січня у Києві - конференція, присвячена старту ініціативи «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України»

30 січня відбудеться конференція, яка дасть старт ініціативі «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України». Ініціатива впроваджується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.


Метою Ініціативи є підтримка об’єднаних громад у процесі розвитку управління кризовими ситуаціями на місцевому рівні та створенні планів заходів у сфері цивільного захисту - з особливим акцентом на створення добровільних пожежних команд, які доповнюють професійні пожежні частини.

В ініціативі візьмуть участь 30 громад з шести областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької та Чернігівської.

В результаті участі в Ініціативі об’єднані громади-учасниці отримають наступне:

  • Двоє представників органів місцевого самоврядування з кожної з 30 громад-учасниць матимуть змогу пройти чотирьохденне навчання у Польщі з управління цивільним захистом на територіальному рівні з акцентом на розвиток добровільних пожежних команд.
  • Дванадцять осіб від кожної з 30 громад-учасниць отримають професійну підготовку з пожежогасіння, реагування на надзвичайні ситуації та надання домедичної допомоги за участі польських експертів та представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
  • Мінімум десять громад з 30 громад-учасниць отримають підтримку у вигляді професійного менторства від міжнародних експертів з аналізу місцевих ризиків та створення детального місцевого плану безпеки та заходів реагування на надзвичайні події.
  • Покращену співпрацю з обласними управліннями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, чиї представники теж пройдуть професійне навчання у Польщі. Таким чином, і громади, і представники державної структури будуть працювати на одній хвилі, маючи однакову спільну мету.

Для довідки: У Європі національні системи порятунку підтримуються волонтерськими організаціями. Такі системи дозволяють суттєво покращити суспільну безпеку за рахунок залучення менших бюджетних коштів. Україна, з площею вдвічі більше за Польщу і більшою кількістю мешканців, налічує близько 42 тис. осіб у Державній службі з надзвичайних ситуацій (співвідношення 1 пожежник на 1000 жителів, тоді як в середньому в ЄС – 7 на 1000).

Крім цього, Національна стратегія реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій передбачає, що добровільні пожежні команди (ДПК) доповнюють мережу державних і місцевих пожежних команд.

29.01.2019 - 11:52 | Переглядів: 10718
Анонс! 30 січня у Києві - конференція, присвячена старту ініціативи «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України»

Теги:

анонс безпека

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...