«Ужгород» невдовзі відновить роботу, - доля внеску Українсько-Словацькою міжурядової комісії

Днями ДП «Украерорух» отримав сертифікат EASA, що засвідчує його відповідність нормам Європейського Союзу. Документ дає підстави для отримання прав від Словаччини для надання послуг з обслуговування повітряного руху у частині повітряного простору Словаччини. Це необхідно для маневрування повітряних суден в аеропорту «Ужгород». Про це повідомили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, кілька років тому в аеропорту "Ужгород" було суттєво обмежено обслуговування цивільних літаків. Особливість аеропорту в тому, що зліт і захід на посадку літака здійснюється через територію Словаччини.

Українська Сторона працювала над вирішенням цього питання в тому числі в рамках роботи Українсько-Словацькою міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, яку з Української Сторони очолює перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Наприкінці листопада цього року в Ужгороді в ході 14-ого засідання Комісії особливу увагу Сторони приділили питанню забезпечення розвитку Міжнародного аеропорту «Ужгород» та його роботи на території України. Тоді Українська сторона передала Словацькій стороні проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію Міжнародного аеропорту «Ужгород». Підписання Угоди, як прокоментував В’ячеслав Негода, суттєво розширить можливості аеропорту «Ужгород» та сприятиме організації регулярного повітряного сполучення і виконанню комерційних авіаперевезень.

«Приємно, що Українсько-Словацька міжурядова комісія з питань транскордонного співробітництва долучилася до досягнення цих результатів», - сказав В’ячеслав Негода.

Він також констатував, що одним із нещодавніх досягнень роботи Комісії стало узгодження окремих важливих аспектів завершення процедури сертифікації ДП «Украерорух» на відповідність вимогам ЄС. Як наслідок, 17 грудня 2018 року ДП «Украерорух» отримав сертифікат EASA.

У Мінрегіоні наголосили, що розвиток транскордонного співробітництва та активізація співпраці України з державами-сусідами, зокрема із Словаччиною, є однією із основних цілей державної регіональної політики. Відомство проводить системну роботу щодо поглиблення транскордонного співробітництва зі Словацькою стороною, щоб створити сприятливі умови для вирішення спільних завдань місцевого та регіонального розвитку.

 

19.12.2018 - 16:27 | Переглядів: 11909
«Ужгород» невдовзі відновить роботу, - доля внеску Українсько-Словацькою міжурядової комісії

Теги:

В'ячеслав Негода співробітництво

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...