Гірські громади Львівщини та Івано-Франківщини створюють туристичний субрегіон

Три гірські громади - Славська ОТГ із Львівської області та села Вигода і Долина з Івано-Франківщини - декларують наміри про співпрацю у сфері економічного розвитку територій.


Підписання Меморандуму про субрегіональне співробітництво територіальних громад заплановане на п’ятницю, 14 грудня 2018 року об 11:00 в приміщенні Вигодського «Центру спадщини».

Усі три громади мають потужний туристично-рекреаційний потенціал та починають розвивати інфраструктуру відпочинку.

Славська ОТГ розбудовує сучасний європейський гірськолижний курорт, який потребує розгалуженої інфраструктури доріг, пішохідних та велосипедних шляхів, відпочинкових та оздоровчих комплексів, індустрії розваг тощо. Цього року громада розпочала проектування та будівництво відповідної автомобільної дороги, що у майбутньому забезпечить їй доступ до сусіднього долинського району, сіл Сеничів і Вишків.

Село Вигода працює над розвитком проекту «Карпатський трамвай», що вже став візитною карткою Вигоди, як майбутнього центру новоствореної ОТГ. Тільки минулого року цією туристичною атракцією скористалися більше 30 тисяч туристів, що дало потужний імпульс для розвитку туристичних та супутніх сервісів у всіх навколишніх селах.

Проект передбачає відновлення та продовження унікального вузькоколійного маршруту вздовж річки Мізунка до села Вишків, а також будівництво і продовження автошляху з боку Славської ОТГ від села Верхня Рожанка до Вишкова. Цей інфраструктурний проект забезпечить спільний доступ до сусідніх територій та позитивно вплине на розвиток цих територій.

Ще одним туристичним фактором активності буде капітальний ремонт дороги Р-21 Долина –- Вишків – Хуст, що пожвавить сферу відпочинку та збагатить економіку краю.

Туристичну привабливість має і Долинська бальнеологія, яка раніше славилася мінеральними водами та солями, лікувальні властивості яких підтверджені висновками спеціалізованих інститутів. Значні поклади зосереджені у Мізуні, Мислівці та Долині.

Все це створює передумови для розвитку регіонального міжобласного проекту, що покликаний об’єднати ресурси та зусилля органів місцевого самоврядування, бізнесу та держави.

Об’єднавши зусилля, громади мають намір спільно попрацювати над залученням коштів проектів міжнародної технічної допомоги.

У перспективі передбачається створення Асоціації органів місцевого самоврядування вказаних територій, залучення експертів та розробка спільного стратегічного плану розвитку туристичного субрегіону.

Фото: DOBRE

13.12.2018 - 11:07 | Переглядів: 18146
Гірські громади Львівщини та Івано-Франківщини створюють туристичний субрегіон

Теги:

гірські території культура співробітництво туризм

Область:

Івано-Франківська область Львівська область

Громади:

Славська територіальна громада

Джерело:

Львівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на сучасний освітній хаб

У Чернігівському ліцеї укриття перетворили на...

Чернігівський ліцей №22 тепер має не просто безпечне укриття, а й сучасний освітній хаб завдяки...

17 вересня 2024

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці партнерів навчатимуть інформаційним технологіям

У Знамʼянській громаді завдяки підтримці...

Знамʼянська міська громада Кіровоградської області відтепер має STEM-простір та медіацентр, які допомогла облаштувати...

13 вересня 2024

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують зусилля заради професійного розвитку освітян

Радивилівська і Бродівська громади об’єднують...

Радивилів, що на Рівненщині, та Броди, що на Львівщині, належать до різних областей і свого часу між ними навіть...

13 вересня 2024

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють партнерство за п’ятьма ключовими напрямами

Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють...

4 вересня Саф’янівська та Суворовська громади, що на Одещині, підписали п’ять договорів про міжмуніципальне...