Володимир Гройсман: Асоціації органів місцевої влади мають бути двигунами децентралізації в Україні (+відео)

Асоціації органів місцевої влади мають бути двигунами реформи з децентралізації в Україні. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання правління Асоціації міст України у п’ятницю.

Володимир Гройсман підкреслив, що у нинішньому році тривала робота над зміцненням позицій місцевого самоврядування, деузурпацією влади, «відновленням бюджетної справедливості», поверненням повноважень на місця. При цьому він наголосив, що Президент України, Прем’єр-міністр України, Парламент і Уряд підтримують реформу з децентралізації.

«Це дає нам можливості об’єднувати зусилля щодо запровадження ефективних рішень, у нас достатньо завдань на майбутнє, - зазначив керівник Парламенту. - Ми маємо і далі будувати механізми підвищення ефективності місцевого самоврядування».

У цьому контексті Володимир Гройсман акцентував на законопроекті про внесення змін до Конституції у частині децентралізації влади, який передбачає закріплення на конституційному рівні розширених прав органів місцевого самоврядування, і зазначив, що нині необхідно об’єднати навколо прийняття цього законопроекту усі політичні сили.

«Боротьба за ефективне місцеве самоврядування тільки розпочинається, - за великим рахунком, це влада, яка найбільше наближена до людей і яка має відповідний рівень довіри», - сказав керівник Парламенту, заявивши, що на шляху реформування влади, створення належної системи врядування асоціації органів місцевого самоврядування «мають бути зміцнені у своїх можливостях, відігравати ключову експертну роль, визначати цілі і пріоритети для влади».

«Наше стратегічне завдання - створити з кожної громади в Україні самодостатню громаду, яка матиме повний набір інструментів для надання якісних послуг людям в усіх сферах», - наголосив Володимир Гройсман. «Без вашої участі, наполегливості нічого не буде, тому дуже важливо, щоб ви були двигунами необхідних змін. І я щиро розраховую, що ваша позиція буде не тільки займати свої місця в органах місцевого самоврядування, а й виборювати правильні рішення на всіх рівнях і допомагати центральній владі робити зміни для того, щоб ваша робота була більш ефективною, - зазначив Голова Верховної Ради. - Закликаю бути єдиними, закликаю до взаємодії і співпраці».

04.12.2015 - 17:55 | Переглядів: 10515
Володимир Гройсман: Асоціації органів місцевої влади мають бути двигунами децентралізації в Україні (+відео)

Відео:

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...