Офіс реформ Луганської області провів брифінг з питань об’єднаних громад

На сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про хід створення спроможних об’єднань територіальних громад в області. Про це розповіли директор Офісу реформ у Луганській області Сергій Тихоновський та експерт Офісу реформ у Луганській області Ігор Агібалов. 
На цей час вже створено чотири об’єднані територіальні громади: Новопсковська, Новоайдарська, Білокуракинська та Щастинська. У двох з них – Новопсковській та Білокуракинській – відбулися місцеві вибори депутатів територіальних громад та їх голів. У Новоайдарській територіальній громаді вибори не відбулися у зв’язку з постановою ЦВК, якою були визначені території, де вибори проводити неможливо.

Чотири створені об’єднані територіальні громади в області, як і 50 відсотків по всій Україні, не відповідають Перспективному плану. В Бюджетному кодексі передбачається фінансова підтримка лише тих громад, що були створені відповідно до Перспективного плану. Тому на національному рівні вирішується питання підтримки великих громад. 

Ігор Агібалов додав, що сьогодні формуються паспорти Білокуракинської та Новопсковської об’єднаних територіальних громад, де буде визначено, яка частина соціально-економічної інфраструктури відійде до володіння громад. 

Також на брифінгу виступила виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко з питань залучення донорських коштів до реалізації реформи місцевого самоврядування в Луганській області. Вона зазначила, що Луганське відділення безпосередньо займається залученням міжнародних організацій, фондів до ефективного впровадження децентралізації місцевої влади. Так, у обраних пілотних громадах – Шастинській, Новопсковській та Кремінській – найближчим часом буде втілений проект з проведення низки просвітницьких заходів, метою якого є донесення до пересічного громадянина, що реформа місцевого самоврядування позитивно вплине на його життя.

04.11.2015 - 13:16 | Views: 10977
Офіс реформ Луганської області провів брифінг з питань об’єднаних громад

Область:

Луганська область

Source:

Сайт Луганської обласної ВЦА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...